Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΕΑΑΝ: Σαπίλα και μπόχα τα γεγονότα κακοποίησης ΑμεΑ από youtuber

«Εμάς δεν μας εκπλήσ­σει και ας εμφα­νί­ζο­νται κάποιοι σοκα­ρι­σμέ­νοι», ανα­φέ­ρει η Συντο­νι­στι­κή Αγώ­να Ανα­πή­ρων (ΣΕΑΑΝ), σε σχό­λιό της με αφορ­μή τη νέα περί­πτω­ση κακο­ποί­η­σης ΑμεΑ από γνω­στό youtuber, μία ακό­μα υπό­θε­ση κακο­ποί­η­σης ΑμεΑ μέσω γνω­στής πλατ­φόρ­μας σε κοι­νή θέα με το αζη­μί­ω­το που είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως τονί­ζει:

«Αυτό είναι το σύστη­μά τους, αυτές είναι οι αξί­ες τους και αυτοί οι άνθρω­ποί τους. Άλλω­στε, τα γεγο­νό­τα αυτά είναι κατ’ επα­νά­λη­ψη. Videos με κακο­ποί­η­ση παι­διών, ΑμεΑ, με το ανά­λο­γο παρα­δά­κι ελεύ­θε­ρα στον κόσμο της “δημο­κρα­τί­ας” του ίντερ­νετ, την ίδια στιγ­μή που οι διά­φο­ρες πλατ­φόρ­μες (βλ. Facebook, Instagram, X κλπ.) κατε­βά­ζουν τα videos από τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων, εκδη­λώ­σε­ων αλλη­λεγ­γύ­ης στον λαό της Παλαι­στί­νης, των εγκλη­μά­των των ναζί ή των Ισραη­λι­νών στη Γάζα ως ακα­τάλ­λη­λα επει­δή περι­λαμ­βά­νουν βίαιο περιε­χό­με­νο. Ο απλός κόσμος, οι τίμιοι άνθρω­ποι της δου­λειάς του χεριού και του πνεύ­μα­τος πρέ­πει ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά και μαζι­κά να βγά­λου­με τα συμπε­ρά­σμα­τά μας! Για­τί κάθε μέρα που περ­νά­ει με τα καθη­με­ρι­νά βάρ­βα­ρα γεγο­νό­τα που βιώ­νου­με ανα­δει­κνύ­ουν ότι το κυνη­γη­τό του κέρ­δους και τα δικαιώ­μα­τα των ανθρώ­πων, των εργα­ζο­μέ­νων, της νεο­λαί­ας, των ΑμεΑ, δεν συμ­βα­δί­ζουν — είναι σε αμεί­λι­κτο πόλεμο.

Από το προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα των Τεμπών, τις πυρ­κα­γιές και τις πλημ­μύ­ρες του καλο­και­ριού, τα κομ­μα­τια­σμέ­να παι­διά της Γάζας, τα υπο­με­ταγ­γι­ζό­με­να παι­διά με Μεσο­γεια­κή Αναι­μία, τους χρό­νιους πάσχο­ντες που πνί­γο­νται στις λίστες του τρό­μου της ατέ­λειω­της ανα­μο­νής για θερα­πεί­ες — εξε­τά­σεις — επεμ­βά­σεις, από τους ανά­πη­ρους και τις οικο­γέ­νειές τους που πετιού­νται στον δρό­μο από τις τρά­πε­ζες και τα funds ως τον youtuber σήμε­ρα, τον άλλον στο facebook εχθές και την Χ influencer του αύριο όλα αυτά μας δεί­χνουν ως μονα­δι­κή διέ­ξο­δο τον δρό­μο του αγώνα.

Και ναι, αυτός ο δρό­μος γίνε­ται ακό­μα πιο φωτει­νός σήμε­ρα. Σήμε­ρα που γέμι­σαν φως τα μάτια μας με τους φοι­τη­τές, τους μαθη­τές, τη νεο­λαία που πλημ­μύ­ρι­σαν τους δρό­μους της Αθή­νας, με τα γελα­στά και απο­φα­σι­σμέ­να πρό­σω­πα, με τα αυτιά μας που ευφραί­νο­νται ακό­μα από το σύν­θη­μα που δια­πέ­ρα­σε απ’ άκρη σε άκρη τη μεγα­λειώ­δη δια­δή­λω­ση η νέα γενιά έχει ιδα­νι­κά, ούτε ξεπου­λιέ­ται, ούτε προ­σκυ­νά. Απ’ τα κορ­μιά μας και τις καρ­διές μας που ζεστα­θή­κα­νε, στις αλυ­σί­δες με τους εργα­ζό­με­νους, τους συντα­ξιού­χους, τις γυναί­κες, τους ανθρώ­πους της γει­το­νιάς που χέρι με χέρι στα­θή­κα­με μπρο­στά στα ΜΑΤ που κινη­το­ποι­ή­θη­καν για να επι­βά­λουν τους νόμους τους και το κρά­τος τους για να πετά­ξουν τους ανά­πη­ρους στον δρό­μο για τα κέρ­δη των τρα­πε­ζών και των funds. Γεμί­ζου­με αισιο­δο­ξία με τους περή­φα­νους αγρό­τες που βγή­καν στα μπλό­κα του αγώ­να για να ζήσουν σαν άνθρω­ποι στον τόπο τους, αλλά να ζήσου­με και εμείς με ποιο­τι­κά και φτη­νά τρό­φι­μα ενά­ντια στη νέα ΚΑΠ και την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση των πάντων.

Ανα­πτε­ρώ­νε­ται το ηθι­κό μας βλέ­πο­ντας όλο και περισ­σό­τε­ρα Σωμα­τεία, Ομο­σπον­δί­ες, Εργα­τι­κά Κέντρα, λαϊ­κές οργα­νώ­σεις να παίρ­νουν από­φα­ση για πανερ­γα­τι­κό — παλ­λαϊ­κό ξεση­κω­μό στις 28 Φλε­βά­ρη για­τί το σύν­θη­μα το υπο­γρά­ψα­με με το ίδιο μας το είναι ενά­ντια στο έγκλη­μα των Τεμπών: Το έγκλη­μα αυτό δεν θα ξεχα­στεί, όλων των νεκρών θα γίνου­με φωνή.

Ναι, και από αυτή τη σκο­πιά με τον άθλιο youtuber το αίτη­μα της επο­χής προ­βάλ­λει ακό­μα πιο ζωντα­νό: Ή τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας!».

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο