Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στελέχη της ΛΑΕ: Λένε «όχι» στη συμπόρευση με το ΜέΡΑ25

Με κεί­με­νό τους 51 άτο­μα από τη ΛΑΕ δημο­σιο­ποί­η­σαν την αντί­θε­σή τους στην επι­λο­γή συνερ­γα­σί­ας με το ΜέΡΑ25, σημειώ­νο­ντας ότι πρό­κει­ται για ένα «αρχη­γι­κό κόμ­μα που ο επι­κε­φα­λής του έχει ιστο­ρι­κές ευθύ­νες για τη συμ­φω­νία με τους δανει­στές της 20ης Φεβρουα­ρί­ου 2015 — προ­άγ­γε­λο του τρί­του μνη­μο­νί­ου του καλο­και­ριού του 2015 — που ψήφι­σε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ». Πρό­κει­ται για περί­ο­δο που και οι υπο­γρά­φο­ντες είχαν ενερ­γό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο απο­χώ­ρη­σαν μαζί με άλλα στε­λέ­χη και ίδρυ­σαν την ΛΑΕ.

Στο κεί­με­νο ανα­φέ­ρουν μετα­ξύ άλλων πως με αυτήν την επι­λο­γή εκλο­γι­κής συνερ­γα­σί­ας «εγκα­τα­λεί­φθη­κε ο δρό­μος της Αρι­στε­ρής Πρω­το­βου­λί­ας Δια­λό­γου και Δρά­σης (…) καθώς και η προ­σπά­θεια συμπό­ρευ­σης, μέσω της Πρω­το­βου­λί­ας για Ενω­τι­κή Κίνη­ση της Ριζο­σπα­στι­κής και Αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κής Αρι­στε­ράς». Στην τελευ­ταία θυμί­ζου­με συμ­με­τεί­χε η ΛΑΕ τους τελευ­ταί­ους μήνες μαζί με άλλες δυνά­μεις, όπως το ΣΕΚ, μια από τις βασι­κές συνι­στώ­σες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ενώ παράλ­λη­λα εξε­λίσ­σο­νταν οι ζυμώ­σεις με το ΜέΡΑ25.

Όσο αφο­ρά τη δια­δι­κα­σία λήψης της συγκε­κρι­μέ­νης από­φα­σης, αφή­νουν αιχ­μές ανα­φέ­ρο­ντας ότι «τον Οκτώ­βριο του 2022, μετά από ένα μεγά­λο διά­στη­μα ουσια­στι­κής απρα­ξί­ας της ΛΑΕ, οι οργα­νώ­σεις του Α.Ρ. (σ.σ. Αρι­στε­ρό Ρεύ­μα) και της ΑΡΑΣ προ­χώ­ρη­σαν εσπευ­σμέ­να στη σύγκλη­ση συν­διά­σκε­ψης ανα­συ­γκρό­τη­σης της ΛΑΕ, με στό­χο τις επερ­χό­με­νες εκλογές.

Η σύγκλη­ση αυτή έγι­νε από την ενα­πο­μεί­να­σα από το 2016, μετά τις απο­χω­ρή­σεις και παραι­τή­σεις, Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία της ΛΑΕ, σε διά­στη­μα ενά­μι­ση μήνα, χωρίς να τηρη­θούν ουσια­στι­κές δια­δι­κα­σί­ες, αφού έγι­ναν ελά­χι­στες συνε­λεύ­σεις με μικρή συμ­με­το­χή, με την Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία που ανα­κοι­νώ­θη­κε στη συν­διά­σκε­ψη, προ­κα­θο­ρι­σμέ­νη στο σύνο­λό της, να έχει απο­φα­σι­στι­κό χαρα­κτή­ρα και ένα γνω­μο­δο­τι­κό Πολι­τι­κό Συμ­βού­λιο που ορί­σθη­κε έμμεσα.

Αυτή η Π.Γ. εγκα­τέ­λει­ψε στη συνέ­χεια την κατεύ­θυν­ση της πολι­τι­κής από­φα­σης δημιουρ­γί­ας μετω­πι­κού φορέα της Αρι­στε­ράς, προ­κει­μέ­νου να προ­ω­θή­σει τη συνερ­γα­σία με το ΜέΡΑ25».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο