Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από την επίθεση στον Μιχάλη Κατσουρή λίγο πριν καταρρεύσει (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο και φωτο­γρα­φί­ες από τη δολο­φο­νία του 29χρονου Μιχά­λη Κατσου­ρή, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Βίντεο που φέρ­νει στο φως της δημο­σιό­τη­τας η «Καθη­με­ρι­νή» κατα­γρά­φει τη στιγ­μή όπου ο 29χρονος Μιχά­λης δέχε­ται επί­θε­ση από ρόπα­λο στη διάρ­κεια της συμπλο­κής που προ­κά­λε­σαν οι ναζί που είχαν φτά­σει νωρί­τε­ρα στον χώρο έξω από το γήπε­δο της «Ενω­σης». Μάλι­στα, στο εν λόγω καρέ, ο αδι­κο­χα­μέ­νος φίλα­θλος της ΑΕΚ έχει ήδη δεχτεί τη μοι­ραία μαχαιριά.

Σύμ­φω­να με το οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό που υπάρ­χει, ο Μιχά­λης Κατσου­ρής, αφού έχει δεχθεί το πλήγ­μα από τους  ναζί, πηγαί­νει μόνος του στο παρα­πλή­σιο περί­πτε­ρο, όπου επι­χει­ρεί να κρυ­φτεί. Εκεί χάνει τις αισθή­σεις του. Λίγα λεπτά μετά, εμφα­νί­ζε­ται το ασθε­νο­φό­ρο που τον παραλαμβάνει.

O Μιχά­λης Κατσου­ρής, αμέ­σως μετά την επί­θε­ση με το ρόπα­λο, στέ­κε­ται, κοι­τά­ει το χέρι του το οποίο αιμορ­ρα­γεί εξαι­τί­ας της μαχαι­ριάς που έχει δεχτεί λίγο πριν και στη συνέ­χεια κατευ­θύ­νε­ται στο περί­πτε­ρο, όπου λίγο αργό­τε­ρα καταρρέει.

Παράλ­λη­λα, σε φωτο­γρα­φία που δημο­σί­ευ­σε η ΕΡΤ, ο δολο­φο­νη­μέ­νος Μιχά­λης τρέ­χει να ξεφύ­γει και πίσω του έχει υψω­θεί ένα ρόπα­λο, που πιστεύ­ε­ται ότι είχε στό­χο τον ίδιο.

Η Αστυ­νο­μία, έχο­ντας στα χέρια της το DNA που έχει συλ­λε­χθεί, προ­σπα­θεί να το ταυ­το­ποι­ή­σει με τους Κρο­ά­τες, τους δύο Έλλη­νες και τον Αλβα­νό υπή­κοο που κρα­τού­νται ώστε να δια­πι­στω­θεί ο ρόλος του καθε­νός στην φονι­κή επι­δρο­μή. Ωστό­σο ακό­μα δεν υπάρ­χει πρό­ο­δος για τους υπό­λοι­πους που φέρο­νται να συμ­με­τεί­χαν στην κατα­δρο­μι­κή επί­θε­ση των φασι­στών, δηλα­δή για του­λά­χι­στον 50 άτο­μα που εκτι­μά­ται πως μετα­ξύ τους είναι και αρκε­τοί Έλληνες.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο