Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 9/1/2023 η δίκη της Ρ. Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Στις 9 Ιανουα­ρί­ου 2023 η Ρού­λα Πισπι­ρι­γκου θα καθή­σει στο εδώ­λιο του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου όπου θα λογο­δο­τή­σει δημό­σια για το θάνα­το της 9χρονης πρω­τό­το­κης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η δίκη της προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νης μητέ­ρας των τριών κορι­τσιών, τα οποία κατά τις δικα­στι­κές αρχές δολο­φο­νή­θη­καν από τα δικά της χέρια, προσ­διο­ρί­στη­κε να ξεκι­νή­σει αμέ­σως μετά τις γιορ­τές των Χριστουγέννων.

Η Πισπι­ρί­γκου θα βρε­θεί ενώ­πιον των δικα­στών του ΜΟΔ κατη­γο­ρού­με­νη για ανθρω­πο­κτο­νία αλλά και από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας σε βάρος του πρώ­του της παι­διού, που έχα­σε την ζωή του τον Ιανουά­ριο του 2022, δηλη­τη­ρια­σμέ­νο με ισχυ­ρή δόση της επι­κίν­δυ­νης ουσί­ας κεταμίνης.

Στο κατη­γο­ρη­τή­ριο για την υπό­θε­ση της Τζωρ­τζί­νας, περι­γρά­φο­νται στιγ­μή προς στιγ­μή όσα πέρα­σε το κορι­τσά­κι, τόσο όταν κιν­δύ­νε­ψε να πεθά­νει με υπαι­τιό­τη­τα της μητέ­ρας του, περί­που έναν χρό­νο πριν από το θάνα­τό της όσο και όταν τελι­κά υπέ­κυ­ψε από τη θανα­τη­φό­ρα δόση της ουσί­ας που φέρε­ται να της χορή­γη­σε μέσα στο νοσο­κο­μείο, η Ρού­λα Πισπιρίγκου.

Η 34χρονη την ερχό­με­νη Παρα­σκευή απο­λο­γεί­ται στην ανα­κρί­τρια και για τη δεύ­τε­ρη δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί σε βάρος της και αφο­ρά τους θανά­τους των δύο μικρό­τε­ρων παι­διών της, της Μαλέ­νας και της Ίριδας.

Χει­μω­νο­χώ­ρα (παρα­μύ­θι της Πολί­νας Πολίδου)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο