Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν στη Συρία και το Ιράκ

Οι ΗΠΑ άρχι­σαν να πραγ­μα­το­ποιούν επι­δρο­μές σε στό­χους στο Ιράκ και τη Συρία, ρίχνο­ντας και άλλο λάδι στην φωτιά στην Μέση Ανατολή.

Οι αμε­ρι­κα­νι­κές επι­δρο­μές έχουν στό­χο μέλη ενό­πλων οργα­νώ­σε­ων που σύμ­φω­να με την Ουά­σιγ­κτον στη­ρί­ζο­νται από το Ιράν

Ιράν: Θα απαντήσουμε με πυγμή σε οποιαδήποτε επίθεση

Νωρί­τε­ρα στην Παρα­σκευή, ο πρό­ε­δρος του Ιράν Εμπρα­χίμ Ραΐ­σι απηύ­θυ­νε αυστη­ρή προει­δο­ποί­η­ση σχε­τι­κά με το ενδε­χό­με­νο επί­θε­σης των ΗΠΑ ως αντί­ποι­να για το χτύ­πη­μα με drone που σκό­τω­σε τρεις Αμε­ρι­κα­νούς στρα­τιώ­τες στην Ιορδανία.

«Έχου­με πει επα­νει­λημ­μέ­να ότι δεν θα ξεκι­νή­σου­με οποιον­δή­πο­τε πόλε­μο, αλλά αν μια χώρα, μια σκλη­ρή δύνα­μη θέλει να μας εκφο­βί­σει, η Ισλα­μι­κή Δημο­κρα­τία του Ιράν θα απα­ντή­σει απο­φα­σι­στι­κά», δήλω­σε ο Ραΐ­σι κατά τη διάρ­κεια επί­σκε­ψής του σε ναυ­τι­κή βάση στο Μπα­ντάρ Αμπάς που δια­χει­ρί­ζο­νται οι Φρου­ροί της Επανάστασης.

Η «στρα­τιω­τι­κή ισχύς του Ιράν στην περιο­χή δεν απο­τέ­λε­σε και δεν είναι απει­λή για καμία χώρα, αλλά λει­τουρ­γεί ως πηγή ασφά­λειας στην οποία οι χώρες της περιο­χής μπο­ρούν να βασί­ζο­νται και να εμπι­στεύ­ο­νται», είπε καθώς περι­η­γή­θη­κε στη βάση.

«Σήμε­ρα, ο εχθρός δεν έχει τη δυνα­τό­τη­τα να κάνει τίπο­τα ενα­ντί­ον μας επει­δή γνω­ρί­ζει ότι οι δυνά­μεις μας είναι ισχυ­ρές και ικα­νές», ανέ­φε­ρε.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από:
BBC, «Associated Press»
via 902.gr

Σύμ­φω­να με μια πηγή, οι αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές διε­ξά­γο­νται από «πολ­λα­πλές πλατ­φόρ­μες». Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες έχουν χτυ­πη­θεί 12 στό­χοι στην ανα­το­λι­κή Συρία και το Ιράκ.

Τα πλήγ­μα­τα έρχο­νται σε απά­ντη­ση στην επί­θε­ση με μη επαν­δρω­μέ­νο αερο­σκά­φος στην Ιορ­δα­νία την περα­σμέ­νη Κυρια­κή κατά την οποία σκο­τώ­θη­καν τρεις Αμε­ρι­κα­νοί στρα­τιώ­τες και τραυ­μα­τί­στη­καν περί­που 40.

Από χθες ο πρό­ε­δρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάι­ντενπρο­ε­ξό­φλη­σε την στρα­τιω­τι­κή επί­θε­ση και ο εκπρό­σω­πος του Συμ­βου­λί­ου Εθνι­κής Ασφα­λεί­ας του Λευ­κού Οίκου, Τζον Κίρ­μπι, έκα­νε λόγο για «πολ­λα­πλά» αντί­ποι­να.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο