Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συν_ριζα: Ώδινεν όρος και έτεκε Μίκι

Έξι ώρες συνε­δρί­α­ση η Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ανα­με­νό­με­νο, οδι­κό χάρ­τη ανα­συ­γκρό­τη­σης μετά την παραί­τη­ση Τσίπρα.

Τα μέλη της άρχι­σαν να φτά­νουν το μεση­μέ­ρι στα παλιά γρα­φεία της ΔΗΜΑΡ (σημείο γρα­φής;) στην Αγί­ου Κων­στα­ντί­νου, όπου η συνε­δρί­α­ση ξεκί­νη­σε με μεγά­λη καθυ­στέ­ρη­ση. Από­ντες Αλέ­ξης και Τζανακόπουλος.

«Ουδέν νεώ­τε­ρον»: μέχρι μέσα Ιού­λη υπο­ψη­φιό­τη­τες για τη θέση του προ­έ­δρου, το χιλιο­στό χωρίς αντι­κεί­με­νο «διαρ­κές συνέ­δριο» (λένε) έκτα­κτο το Νοέμ­βρη, ορι­σμός του Σωκρά­τη Φάμελ­λου ως μετα­βα­τι­κού επι­κε­φα­λής της ΚΟ και «μύλος» ο/η/οι κοι­νο­βου­λευ­τι­κοί εκπρό­σω­ποι (πάτερ παρελ­θέ­τω απ’ εμού το ποτή­ριον τούτο)

Ο Χρή­στος Σπίρ­τζης δια­τύ­πω­σε την πρό­τα­ση η εκλο­γή προ­έ­δρου και διαρ­κές συνέ­δριο να γίνουν μετά τις αυτο­διοι­κη­τι­κές εκλο­γές, ενώ πρό­τει­νε επί­σης μετα­βα­τι­κή εκπρο­σώ­πη­ση του κόμ­μα­τος, με τέσ­σε­ρις ανα­πλη­ρω­τές του απερ­χό­με­νου …να πάνε στην ΚΕ και όλοι να παραι­τη­θούν από τα όργα­να κλπ. ενώ

ΣΥΡΙΖΑ-ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Περ­σι­νά ξινά σταφύλια…

Ο Διο­νύ­σης Τεμπο­νέ­ρας, ανήρ­τη­σε την ομι­λία του (όποιος φυλά­ει τα ρού­χα του …) «πρέ­πει να προ­κύ­ψει ένα νέο αντι­προ­σω­πευ­τι­κό συνέ­δριο, που θα εκλέ­ξει νέα όργα­να, νέα ΚΕ, νέα ΠΓ και φυσι­κά νέο πρό­ε­δρο, αφού κατα­τε­θούν ολο­κλη­ρω­μέ­νες ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κές πλατ­φόρ­μες, με τη συμ­βο­λή των μελών και των φορέ­ων της κοι­νω­νί­ας…», ενώ (επα­νά­στα­ση στην επα­νά­στα­ση) «όλα τα όργα­να πρέ­πει να είναι μετα­βα­τι­κά ή υπη­ρε­σια­κά και οι κοι­νο­βου­λευ­τι­κοί ρόλοι, λόγω της βαρύ­τη­τας «κυκλι­κοί και ανα­νε­ού­με­νοι, σε σύντο­μες θητείες»

«Το κόμ­μα μας θα εξαϋ­λω­θεί, αν προ­σποι­η­θού­με πως δεν συνέ­βη τίπο­τα και συνε­χί­σου­με με τις συντα­γές του παρελ­θό­ντος. Το γήπε­δο είναι πλέ­ον δια­φο­ρε­τι­κό. Πρέ­πει να αφή­σου­με το νέο να γεν­νη­θεί», σχολίασε

Στο μετα­ξύ ένα μετά το άλλο, μικρά και μεγά­λα κεφά­λια του ΣΥΡΙΖΑ αισθά­νο­νται ανά­γκη ανάρ­τη­σης εν είδει δοξα­στι­κού με φωτο­γρα­φία Τσί­πρα (κατά προ­τί­μη­ση θριαμ­βευ­τι­κή και με προ­ο­πτι­κή, ατε­νί­ζο­ντας το μέλ­λον _ποιο μέλ­λον;) μέχρι τελι­κής πτώσης.

Όπως λέει το τρα­γού­δι σε καφε­νείο λιά­ζο­νταν και το επε­ξερ­γά­ζο­νταν μέγα το μυστή­ριο της ζωής… Το ‘χε πει και ο Σπι­νό­ζα η ζωή δεν είναι πόζα άλλο αν θέλεις κι άλλο αν μπορείς…

Α. Α

Ὤδι­νεν ὄρος καὶ ἔτε­κε μῦν – Τι σημαί­νει η φράση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο