Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σ. Τσιόδρας: 37 θετικοί στον κορονοϊό, από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην κλινική στο Περιστέρι

Από τους 226 ασθε­νείς και εργα­ζό­με­νους στην ιδιω­τι­κή κλι­νι­κή στο Περι­στέ­ρι οι 37 βρέ­θη­καν θετι­κοί στον κορο­νο­ϊό, εκ των οποί­ων οι 17 είναι εργα­ζό­με­νοι, οι οποί­οι βρί­σκο­νται σε καρα­ντί­να στο σπί­τι τους. Οι 17 ασθε­νείς που βρέ­θη­καν θετι­κοί στον ιό μετα­φέρ­θη­καν σε άλλες δομές υγεί­ας. Τρεις άνθρω­ποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθε­νείς που δεν είναι θετι­κοί στον ιό παρα­κο­λου­θού­νται και έχουν λάβει χημειο­προ­φύ­λα­ξη. “Είναι σημα­ντι­κή επι­δη­μία σε ένα χώρο αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου. Έχουν ληφθεί τα απα­ραί­τη­τα μέτρα, είμα­στε κοντά τους για να στα­μα­τή­σει το κακό”, είπε ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας για covid — 19 Σωτή­ρης Τσιό­δρας που βρέ­θη­κε νωρί­τε­ρα στη συγκε­κρι­μέ­νη κλινική.

Τους φακέλους όλων των ασθενών και το πόρισμα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναμένει ο Εισαγγελέας

Τους φακέ­λους νοση­λεί­ας όλων των ασθε­νών της ιδιω­τι­κής κλι­νι­κής στο Περι­στέ­ρι ζήτη­σε η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών η οποία ξεκί­νη­σε χθες κατε­πεί­γου­σα έρευ­να μετά τον εντο­πι­σμό συρ­ρο­ής κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού σε νοση­λευό­με­νους και ασθενείς.

Με εντο­λή του προϊ­στά­με­νου της Εισαγ­γε­λί­ας Βαγ­γέ­λη Ιωαν­νί­δη , η Κλι­νι­κή καλεί­ται να δια­βι­βά­σει στον Εισαγ­γε­λέα Νίκο Αντω­να­ρά­κο που ανέ­λα­βε να ανα­ζη­τή­σει ενδε­χό­με­νες ποι­νι­κές ευθύ­νες, σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος, όλους τους φακέ­λους των ασθε­νών κατά το επί­μα­χο χρο­νι­κό διά­στη­μα. Παράλ­λη­λα ο κ. Αντω­να­ρά­κος θα λάβει κατα­θέ­σεις μαρ­τύ­ρων ώστε να δια­κρι­βώ­σει αν τηρή­θη­καν τα προ­βλε­πό­με­να εξει­δι­κευ­μέ­να μέτρα για την προ­στα­σία νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού και νοση­λευο­μέ­νων από την δια­σπο­ρά του ιού.

Στην κλι­νι­κή μετέ­βη σήμε­ρα κλι­μά­κιο της Εθνι­κής Αρχής Δια­φά­νειας προ­κει­μέ­νου να διε­νερ­γή­σει αυτο­ψία και να συντά­ξει πόρι­σμα με τα ευρή­μα­τα και τα συμπε­ρά­σμα­τα του το οποίο θα παρα­δώ­σει στον εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό που ερευ­νά την υπό­θε­ση, ώστε να κρί­νει αν θα πρέ­πει ή όχι απο­δώ­σει ποι­νι­κές ευθύ­νες στους υπεύ­θυ­νους της Κλινικής.

Τα γεγο­νό­τα στις δύο κλι­νι­κές επα­να­φέ­ρουν στο προ­σκή­νιο την πρό­τα­ση του ΚΚΕ ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας να επι­τα­χθεί και να τεθεί σε ενα ενιαίο σχέ­διο αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας, με ευθύ­νη και έλεγ­χο του κρά­τους. Όταν η ευθύ­νη αφή­νε­ται στην ευχέ­ρεια επι­χει­ρη­μα­τιών τότε βιώ­νου­με τέτοιες τρα­γε­λα­φι­κές κατα­στά­σεις με θύμα­τα συμπο­λί­τες μας. Η εκ των υστέ­ρων φωνές, παρα­τη­ρή­σεις, επι­στη­μο­νι­κές και εισαγ­γε­λι­κές παρεμ­βά­σεις δε σβή­νουν την κυβερ­νη­τι­κή ευθύνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο