Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ιράν προειδοποιεί πως θα ανταποδώσει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του

Ο πρε­σβευ­τής του Ιράν στον ΟΗΕ Αμίρ Σαΐντ Ιρα­βα­νί προει­δο­ποί­η­σε ότι η Τεχε­ρά­νη θα αντα­πο­δώ­σει με απο­φα­σι­στι­κό τρό­πο οποια­δή­πο­τε επί­θε­ση ενα­ντί­ον της ιρα­νι­κής επι­κρά­τειας, ιρα­νι­κών συμ­φε­ρό­ντων ή πολι­τών της Ισλα­μι­κής Δημο­κρα­τί­ας στο εξω­τε­ρι­κό, μετα­δί­δουν σήμε­ρα κρα­τι­κά ΜΜΕ.

Χθες Τρί­τη ο πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Τζο Μπάι­ντεν δήλω­σε πως έχει πάρει τις απο­φά­σεις του για την αντα­πό­δο­ση της επί­θε­σης με drone, που η Ουά­σιγ­κτον απέ­δω­σε σε «υπο­στη­ρι­ζό­με­νες από το Ιράν» ιρα­κι­νές ένο­πλες οργα­νώ­σεις, με απο­τέ­λε­σμα να σκο­τω­θούν τρία μέλη των αμε­ρι­κα­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων σε βάση υπο­στή­ρι­ξης στην Ιορ­δα­νία, χωρίς να δώσει καμιά περαι­τέ­ρω διευκρίνιση.

Αρκε­τοί Ιρα­νοί «Φρου­ροί της Επα­νά­στα­σης» σκο­τώ­θη­καν μετά από ισραη­λι­νά χτυ­πή­μα­τα στη Συρία, με πέντε μέλη να σκο­τώ­νο­νται στις 20 Γενά­ρη και άλλα δύο στις 25 Δεκέμβρη.

Τη Δευ­τέ­ρα, ένα άλλο ισραη­λι­νό χτύ­πη­μα έπλη­ξε αυτό που το ιρα­νι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων «Tasnim» περιέ­γρα­ψε ως «ιρα­νι­κό στρα­τιω­τι­κό συμ­βου­λευ­τι­κό κέντρο» στη Συρία, σκο­τώ­νο­ντας δύο, αλλά ο απε­σταλ­μέ­νος του Ιράν στη Συρία αρνή­θη­κε τις λεπτο­μέ­ρειες για τον στό­χο και είπε ότι οι απώ­λειες δεν ήταν Ιρανοί.

Στις 15 Γενά­ρη, το Ιράν επι­τέ­θη­κε σε ένα ισραη­λι­νό «στρα­τη­γείο κατα­σκο­πεί­ας» στην ημιαυ­τό­νο­μη περιο­χή του Κουρ­δι­στάν του Ιράκ.

Πηγή: 902.gr

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο