Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για τη διαφάνεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας

«Ένας μόνο τρό­πος υπάρ­χει για να στα­μα­τή­σει η αμφι­σβή­τη­ση για τον τρό­πο κατα­γρα­φής των κρου­σμά­των κι αυτός είναι η κυβέρ­νη­ση, χωρίς καθυ­στέ­ρη­ση και με πλή­ρη δια­φά­νεια, να ενη­με­ρώ­σει για τα ανα­λυ­τι­κά στοι­χεία και για τη δια­δι­κα­σία που ακο­λου­θεί­ται σχε­τι­κά με την ενη­μέ­ρω­ση του Εθνι­κού Μητρώ­ου Ασθε­νών Covid-19. Επί­σης, να δημο­σιο­ποι­ή­σει τα πρα­κτι­κά της Επι­τρο­πής Εμπει­ρο­γνω­μό­νων, με βάση την οποία θα έπρε­πε να λαμ­βά­νο­νται και οι πολι­τι­κές απο­φά­σεις» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΚΚΕ.

«Η δια­φά­νεια, όμως, δεν αφο­ρά μόνο την επί­μα­χη κατα­γρα­φή των κρου­σμά­των. Αφο­ρά και την ενη­μέ­ρω­ση για κρού­σμα­τα σε μια σει­ρά κρί­σι­μους χώρους, όπως είναι οι χώροι δου­λειάς, για τα οποία υπάρ­χουν επα­νει­λημ­μέ­νες καταγ­γε­λί­ες μαζι­κών φορέ­ων για από­κρυ­ψη και παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση» προ­σθέ­τει η ανα­κοί­νω­ση του κόμ­μα­τος, κατα­λή­γο­ντας: «Δια­φά­νεια σημαί­νει, επί­σης, την ανά­δει­ξη των προ­βλη­μά­των στο δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, την οποία κάνουν οι υγειο­νο­μι­κοί, εισπράτ­το­ντας απ’ την κυβέρ­νη­ση πει­θαρ­χι­κές διώξεις».

Για την διατίμηση των τεστ κορονοϊού

«Η δια­τί­μη­ση των τεστ, μετά από 8 μήνες παν­δη­μί­ας, φανε­ρώ­νει το όργιο κερ­δο­σκο­πί­ας που συντε­λέ­στη­κε απ’ τις ιδιω­τι­κές εται­ρί­ες πάνω στην υγεία του λαού. Φανε­ρώ­νει, όμως, και την ανά­γκη να εξα­σφα­λι­στεί η διε­νέρ­γεια μαζι­κών ‑απο­λύ­τως δωρε­άν- τεστ, μέσα απ’ την επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της υγεί­ας» τονί­ζει σε σχό­λιό του, το ΚΚΕ.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο