Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΦΡΙΚΗ 42χρονος κακοποιούσε άτομα με νοητική υστέρηση και το μετέδιδε live στο διαδίκτυο

Μια φρι­κια­στι­κή είδη­ση ανα­κοί­νω­σε χθες η Αστυ­νο­μία, μετά τη σύλ­λη­ψη ενός 42χρονου Έλλη­να στο Κερα­τσί­νι, ο οποί­ος μετέ­δι­δε απευ­θεί­ας σε πλατ­φόρ­μα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, βίντεο με κακο­ποι­η­τι­κές πρά­ξεις σε βάρος δύο θυμά­των, εκμε­ταλ­λευό­με­νος την ανα­πη­ρία τους.

Ο 42χρονος κατη­γο­ρεί­ται για σωμα­τι­κές βλά­βες, εξύ­βρι­ση και μαστρο­πεία, εγκλή­μα­τα που τελέ­στη­καν με ρατσι­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά, καθώς και παρά­βα­ση του νόμου περί όπλων.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα ο κατη­γο­ρού­με­νος κακο­ποιού­σε βάναυ­σα μια κοπέ­λα 21 ετών κι έναν νέο 25 ετών, με νοη­τι­κή υστέ­ρη­ση, ενώ χρή­στες του δια­δι­κτύ­ου πλή­ρω­ναν (!) για να δουν τα αρρω­στη­μέ­να του βίντεο.

Το θέμα φέρ­νει στην επι­φά­νεια τον προ­βλη­μα­τι­σμό που υπάρ­χει γύρω από τη σκο­τει­νή πλευ­ρά του δια­δι­κτύ­ου και την υπο­κρι­σία των μονο­πω­λια­κών ομί­λων που το ελέγ­χουν, που… πολύ εύκο­λα βάζουν φρα­γές σε λογα­ρια­σμούς όταν π.χ. εντο­πί­ζουν μηνύ­μα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης στην Παλαι­στί­νη, αλλά αφή­νουν ανέγ­γι­χτες τέτοιες αρρω­στη­μέ­νες εγκλη­μα­τι­κές συμπεριφορές.

Χρή­στης της πλατ­φόρ­μας που είχε αντι­λη­φθεί την ύπαρ­ξη αυτών των βίντεο κακο­ποί­η­σης από τον 42χρονο μιλώ­ντας στο MEGA, ανα­φέρ­θη­κε σε μία βίαιη μόδα με live κακο­ποι­ή­σεις λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Έχει του­λά­χι­στον 3 χρό­νια που αυτό το φαι­νό­με­νο υπάρ­χει στο ελλη­νι­κό ίντερ­νετ. Εμείς ως χρή­στες έχου­με κάνει πολ­λές φορές ανα­φο­ρές, για­τί δεν μπο­ρείς να κάνεις κάτι άλλο, δεν υπάρ­χει κάποιο άλλο νομι­κό πλαί­σιο. Στην καλύ­τε­ρη περί­πτω­ση μπο­ρεί απλά να πέσει το βίντεο. Είναι μια βίαιη μόδα με live κακο­ποι­ή­σεις, χτυ­πή­μα­τα κατά των γυναι­κών, κατά ΑμεΑ, τα οποία γίνο­νται επα­να­λαμ­βα­νό­με­να σε live stream χωρίς να κάνει κανέ­νας τίπο­τα».

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο