Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χωρίς νερό για 12η μέρα ο Βόλος — Σταθερά τα νερά στην Κάρλα

Συνε­χί­ζο­νται τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι κάτοι­κοι της Μαγνη­σί­ας, μετά την κακο­και­ρία της προη­γού­με­νης εβδο­μά­δας, με τα πλέ­ον σημα­ντι­κά να αφο­ρούν την υδρο­δό­τη­ση με καθα­ρό πόσι­μο νερό, τον καθα­ρι­σμό των κατοι­κιών και των δρό­μων από τους τόνους λάσπης και την κατε­στραμ­μέ­νη οδο­ποι­ία κυρί­ως στο Πήλιο.

Στην πρω­τεύ­ου­σα της Μαγνη­σί­ας για δωδέ­κα­τη ημέ­ρα δεν υπάρ­χει πόσι­μο νερό στα σπί­τια και τις επι­χει­ρή­σεις και η ζωή δυσκο­λεύ­ει περισ­σό­τε­ρο από τις ανά­γκες της καθη­με­ρι­νό­τη­τας για τις ανά­γκες των 200.000 περί­που ανθρώ­πων που κατοι­κούν στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του Βόλου. Το καθα­ρό πόσι­μο νερό θα τρέ­ξει ξανά στις βρύ­σες μετά από περί­που ένα 20ήμερο .

Παράλ­λη­λα ο καθα­ρι­σμός των σπι­τιών και των επι­χει­ρή­σε­ων που πλημ­μύ­ρι­σαν σε πολ­λές συνοι­κί­ες του Βόλου συνε­χί­ζε­ται και οι άνθρω­ποι προ­σπα­θούν να βάλουν σε τάξη την ζωή τους αφού βλέ­πουν κατε­στραμ­μέ­νη την περιου­σία τους.

Κατα­βάλ­λο­νται προ­σπά­θειες να καθα­ρι­σθούν στοι­χειω­δώς οι δρό­μοι από την λάσπη, το χώμα και τα σκου­πί­δια στον Βόλο αλλά η έλλει­ψη νερού καθι­στά δύσκο­λη την προ­σπά­θεια των συνερ­γεί­ων του Δήμου Βόλου.

Την ίδια ώρα τεχνι­κά συνερ­γεία καθα­ρί­ζουν τον χεί­μαρ­ρο Κραυ­σί­δω­να αφού η κοί­τη του ανέ­βη­κε πάνω από ένα μέτρο, μετά τις πλημ­μύ­ρες, εξαι­τί­ας των φερ­τών υλών και των τερα­στί­ων ποσο­τή­των πέτρας που κατέ­βα­σε από το Πήλιο και έτσι είναι εντυ­πω­σια­κές οι εικό­νες από τα βου­νά πέτρας που συσ­σω­ρεύ­ο­νται για να απο­μα­κρυν­θούν από την κοίτη.

Τα σχο­λεία όλων των βαθ­μί­δων στη Μαγνη­σία και τη Θεσ­σα­λία γενι­κό­τε­ρα δεν θα λει­τουρ­γή­σουν ούτε την προ­σε­χή εβδο­μά­δα με από­φα­ση του Υπουρ­γεί­ου Παιδείας.

Στο Νότιο Πήλιο πέραν των τερά­στιων κατα­στρο­φών στην οδο­ποι­ία και σε άλλες νευ­ραλ­γι­κές υπο­δο­μές της περιο­χής πολ­λά χωριά και κωμο­πό­λεις εξα­κο­λου­θούν και εκεί να μην έχουν πόσι­μο νερό και ο αντι­δή­μαρ­χος Δημή­τρης Παρ­ρη­σιά­δης κάνει αγώ­να δρό­μου για την απο­κα­τά­στα­ση της υδρο­δό­τη­σης και τη δια­νο­μή εμφια­λω­μέ­νου νερού.

Η αγω­νία για το επί­πε­δο των νερών της λίμνης Κάρ­λας συνε­χί­ζε­ται και υπάρ­χουν αισιό­δο­ξα μηνύ­μα­τα αφού έχει στα­μα­τή­σει να ανέρ­χε­ται η στάθ­μη των νερών και να απει­λού­νται τα παρα­κάρ­λια χωριά και κωμοπόλεις.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο