Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλα τα σφυριά των αστικών ΜΜΕ συντονισμένα…

Χτες ήταν μία σπου­δαία μέρα για τους λιμε­νερ­γά­τες στο ΣΕΜΠΟ της COSCO, αλλά και για τους εργα­ζό­με­νους όλης της χώρας. Ο πολυ­ή­με­ρος αγώ­νας των λιμε­νερ­γα­τών με το Σωμα­τείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, επέ­βα­λε την ικα­νο­ποί­η­ση των περισ­σό­τε­ρων αιτη­μά­των που είχαν οι λιμε­νερ­γά­τες για την υγεία, την ασφά­λεια και τη ζωή τους. Πρό­κει­ται για δικαί­ω­ση της επι­λο­γής τους να ακο­λου­θή­σουν τον δρό­μο της οργα­νω­μέ­νης πάλης, να μη λου­φά­ξουν, να μην περι­μέ­νουν «σωτή­ρες» και να κάνουν πρά­ξη αυτό που έλε­γαν, πως «δεν θέλου­με να έχου­με άλλο νεκρό συνά­δελ­φό μας».

Το ΚΚΕ χαιρετίζει την επιτυχία των απεργών της COSCO – Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, την οργάνωση και την αλληλεγγύη μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους

Ό,τι ικα­νο­ποιεί τους εργά­τες είναι ταξι­κά φυσιο­λο­γι­κό να μην ικα­νο­ποιεί τα αφε­ντι­κά, όπως και το ανά­πο­δο. Κάπως έτσι εξη­γεί­ται ότι η νικη­φό­ρα έκβα­ση του αγώ­να των λιμε­νερ­γα­τών αξιο­ποι­ή­θη­κε «δεό­ντως», από τα αστι­κά ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά ΜΜΕ είτε θάβο­ντάς την στα ψιλά, με χαρα­κτη­ρι­στι­κό­τε­ρο παρά­δειγ­μα την έντυ­πη «Καθη­με­ρι­νή» που στις μεγά­λες είκο­σι σελί­δες της δεν έγρα­ψε τίπο­τα για αυτή την πολύ σημα­ντι­κή εξέ­λι­ξη –αλλά και την ΑΥΓΗ, είτε –«όσα δε φτά­νει η αλε­πού» λέει ο λαός μας …βγαί­νο­ντας από τα αρι­στε­ρά! (βλ προ­βο­λή ανα­κοί­νω­σης της ΠΡΟΠΕΡΤ με τίτλο «Το απάν­θρω­πο καθε­στώς στην Ειδι­κή Οικο­νο­μι­κή Ζώνη της COSCO» κλπ).

Θυμί­ζου­με πως τα ριψο­κίν­δυ­να «σλά­λομ» των ειδη­σε­ο­γρα­φι­κών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ ξεκί­νη­σαν από την απο­δο­χή των προ­σβλη­τι­κών fake news που μοί­ρα­ζε η εργο­δο­σία για τον θάνα­το του Δ. Δαγκλή (ακό­μα και η εργο­δο­σία ανα­γκά­στη­κε να τα απο­σύ­ρει), συνε­χί­στη­κε με την απο­σιώ­πη­ση του απερ­για­κού αγώ­να στο λιμά­νι, ακο­λού­θη­σε ένα χτε­σι­νό πανη­γυ­ρι­κό δημο­σί­ευ­μα της ιστο­σε­λί­δας της «Αυγής» (το ανα­πα­ρή­γα­γαν στα social media και διά­φο­ρα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ που θυμή­θη­καν μόλις χτες τον αγώ­να των λιμε­νερ­γα­τών!!!) που άγγι­ζε τα όρια της «καπη­λεί­ας»  και ολο­κλη­ρώ­θη­κε ‑ανα­με­νό­με­να- με την επι­στρο­φή στην σιγή ασυρ­μά­του.

Απο­λύ­τως κατα­νοη­τό. Άλλω­στε και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί πασχί­ζει «μη τυχόν και  στά­ξει η ουρά» των «εμβλη­μα­τι­κών (για τα μονο­πώ­λια) επεν­δύ­σε­ων» ‑στον Πει­ραιά και αλλού, που άλλω­στε στή­ρι­ξε με πρά­ξεις και ως κυβέρνηση.

Αντί­στοι­χα όλοι μαζί συντη­ρούν με δια­φο­ρε­τι­κές απο­χρώ­σεις τους μύθους πως «αν βάλουν πλά­τη οι εργά­τες για την ανά­πτυ­ξη θα βγουν κερ­δι­σμέ­νοι και αυτοί και οι επεν­δυ­τές» ή ακό­μα πως «οι απερ­γί­ες είναι ξεπε­ρα­σμέ­νες το 2021». Αυτά κατέρ­ρευ­σαν με τον αγώ­να των λιμε­νερ­γα­τών. Αυτό μάλ­λον εξη­γεί και τη σιω­πή των ‑κατά τ’ άλλα- λαλί­στα­των ΜΜΕ.

Από την πλευ­ρά του το in.gr ανα­κά­λυ­ψε με καθυ­στέ­ρη­ση μιας ολό­κλη­ρης βδο­μά­δας «Ομερ­τάγια το θάνα­το εργα­ζό­με­νου στην Cosco», επι­ση­μαί­νο­ντας παράλ­λη­λα ότι «το θέμα των συν­θη­κών υγιει­νής και ασφά­λειας στους χώρους εργα­σί­ας των προ­βλη­τών ΙΙ και ΙΙΙ (σσ. = Cosco) έθε­σαν ψηλά στην ατζέ­ντα της πρό­τα­σης που κατέ­θε­σαν τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες για να ανοί­ξει το λιμά­νι οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί φορείς του Πει­ραιά»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο