Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βλ.Πούτιν: Χαρακτηρίζει τον κομμουνισμό…. «θρησκεία» παρόμοια με τον χριστιανισμό!

Σε μια νέα προσπάθεια να υποβαθμίσει και να συκοφαντήσει τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, συγκρίνοντας τον με την… χριστιανική θρησκεία, προέβη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η κομμουνιστική ιδεολογία έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν οι θρησκείες καθώς βασίζεται μεταξύ άλλων στην ισότητα και την αδελφοσύνη» ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε για ντοκυμαντέρ και τμήμα της οποίας μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν ακόμα πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν χρονικές περίοδοι μάχιμου αθεϊσμού, κατά τις οποίες οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά παράλληλα γεννιόταν μια νέα θρησκεία, η κομμουνιστική ιδεολογία, που μοιάζει στην ουσία πολύ με τον χριστιανισμό» σημείωσε ο Βλ. Πούτιν, προσθέτοντας πως «η κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό, στην πραγματικότητα. Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, δικαιοσύνη. Ολες οι αξίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, περιλαμβάνονται και σε αυτήν. Και σε ό,τι αφορά τον «Ηθικό Κώδικα της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού»; Πρόκειται για μετουσίωση, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε».

Φυσικά, από τα λεγόμενα του Πούτιν δε θα μπορούσε να λείψει ο Λένιν, τον οποίο ο ρώσος πρόεδρος συνέκρινε με…. τους αγίους της χριστιανικής εκκλησίας! «Κοιτάξτε, η σορός του Λένιν τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο. Πώς διαφέρει αυτό από τα λείψανα των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Χριστιανοσύνης γενικότερα; Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει ανάλογη παράδοση στη χριστιανική πίστη. Αν πάει όμως κάποιος στο Αγιο Όρος θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί. Υπάρχουν και εδώ, στη χώρα μας».

Παρά τα φαινομενικά κολακευτικά λόγια (περί «ισότητας», «αδελφοσύνης», κλπ.), οι δηλώσεις Πούτιν αποτελούν προσπάθεια να υποβιβάσει τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, από επιστημονικά τεκμηριωμένη κοσμοθεωρία σε θρησκεία. Ο κομμουνισμός δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία η μεταφυσική πίστη. Άλλωστε, ο χριστιανισμός, όπως και όλες οι θρησκείες παρά τις όποιες παραλαγές τους, διδάσκουν την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε μιαν… άλλη ζωή. Πρόκειται για το -προβεβλημένο απ’ όλα τα θρησκευτικά δόγματα- στοιχείο της μεταθανάτιας ανταμοιβής, που τόσο βολικό είναι για τους κάθε λογής εκμεταλλευτές αυτού του κόσμου. Και είναι βολικό διότι τι λόγο έχουν να αντιδρούν οι καταπιεζόμενοι ενάντια στους καταπιεστές τους αφού, όπως διδάσκει η θρησκεία, θα πάρουν την εκδίκηση τους στον… «παράδεισο»;

Ο Λένιν σημείωνε πολύ εύστοχα πως «σε κείνους που ζουν από ξένη εργασία, η θρησκεία διδάσκει την αγαθοεργία στην επίγεια ζωή, προσφέροντάς τους μια πολύ φτηνή δικαίωση για όλη την εκμεταλλευτική τους ύπαρξη και πουλώντας τους σε συμφέρουσα τιμή εισιτήρια για την επουράνια μακαριότητα». Σε πλήρη αντίθεση με την όποια θρησκεία, ο κομμουνισμός δε διδάσκει και δεν υπόσχεται μεταθανάτιες ανταμοιβές, ούτε εκμεταλλεύεται τις μεταφυσικές ανησυχίες και τους φόβους του ανθρώπου. Ο κομμουνισμός αναφέρεται σε αυτήν, τη μία και μοναδική επίγεια ζωή, την οποία ερμηνεύει και αντιμετωπίζει με όρους διαλεκτικού υλισμού, στοχεύοντας στην πλήρη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο αντικομμουνιστής κύριος Πούτιν

Ι. Β. Στάλιν: Συνεχίζει να σπέρνει εφιάλτες σε Πούτιν και αστούς