Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθνικό Θέατρο: Δωρεάν από το διαδίκτυο οι παραστάσεις που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας

Tο Εθνι­κό Θέα­τρο μέσα από τη διεύ­θυν­ση www.n‑t.gr θα προ­βά­λει δωρε­άν τις παρα­στά­σεις που δια­κό­πη­καν λόγω της παν­δη­μί­ας του κορονοϊού.

Σήμε­ρα Σάβ­βα­το 4 Απρί­λη στις 17.00 και την Κυρια­κή 5 Απρί­λη στις 12.00 θα προ­βλη­θεί η παι­δι­κή παρά­στα­ση «Χίλιες και μία ιστο­ρί­ες» (για παι­διά από 5 χρό­νων) του Μάικ Κέν­νυ, σε σκη­νο­θε­σία Βάσιας Αττα­ριάν και Μυρ­τώς Μακρίδη.

Η μυθι­κή Ανα­το­λή ζωντα­νεύ­ει επί σκη­νής… «Στα πολύ πολύ πολύ παλιά χρό­νια, σ’ ένα μέρος πολύ πολύ μακρι­νό, σε μια χώρα που δεν υπήρ­ξε, δεν υπάρ­χει και δεν θα υπάρ­ξει ποτέ, ζού­σε ένας μεγά­λος Σουλ­τά­νος…». Πλη­γω­μέ­νος και απο­γοη­τευ­μέ­νος, παντρεύ­ε­ται κάθε νύχτα μία γυναί­κα και κάθε αυγή τη θανα­τώ­νει. Όλα όμως αλλά­ζουν όταν παντρεύ­ε­ται τη Σεχρα­ζάντ, την κόρη του πιστού του βεζί­ρη, που είναι ίσως και η ικα­νό­τε­ρη αφη­γή­τρια παρα­μυ­θιών στην παγκό­σμια ιστο­ρία. Κι έτσι οι νύχτες στο παλά­τι δια­δέ­χο­νται η μία την άλλη, πάντα με την ίδια απαί­τη­ση: «Πες μου μια ιστορία».

Την Κυρια­κή 5 Απρί­λη στις 21.00 θα προ­βλη­θεί η παρά­στα­ση «Hotel Εternite» του Γιάν­νη Καλα­βρια­νού, σε σκη­νο­θε­σία του ίδιου.

Το «Hotel Εternité», δεν είναι ένα συνη­θι­σμέ­νο ξενο­δο­χείο. Ίσως δεν θα έπρε­πε καν να κατα­τάσ­σε­ται στα ξενο­δο­χεία. Είναι ένας τόπος όπου κατα­λύ­ουν άνθρω­ποι που κάτι τους συνέ­βη. Και που απέ­κτη­σαν μια…ξεχωριστή αντί­λη­ψη του χρόνου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο