Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξετάζεται η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους

Με δεδο­μέ­νο ότι τα κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού στη χώρα αυξά­νο­νται, ιδιαί­τε­ρα στα αστι­κά κέντρα, ο Στ. Πέτσας άφη­σε ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο για υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας και σε άλλους κλει­στούς χώρους αν δεν τηρού­νται τα μέτρα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας: «τις επό­με­νες ημέ­ρες, αν χρεια­στεί, ακο­λου­θώ­ντας τις ειση­γή­σεις των ειδι­κών, η χρή­ση μάσκας θα κατα­στεί υπο­χρε­ω­τι­κή και σε περισ­σό­τε­ρους κλει­στούς χώρους».

Ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος στη σημε­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση επι­κέ­ντρω­σε για μια ακό­μα φορά στη «χαλά­ρω­ση» και τον «εφη­συ­χα­σμό» του κόσμου…

Επί­σης, σημεί­ω­σε ότι όσοι έρχο­νται αερο­πο­ρι­κώς από Βουλ­γα­ρία και Ρου­μα­νία από αύριο έως και τις 4/8, θα πρέ­πει να φέρουν αρνη­τι­κό τεστ για τον κορο­νο­ϊό που να έχει διε­νερ­γη­θεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφι­ξή τους. Εξαι­ρού­νται οι Έλλη­νες πολί­τες, οι κάτο­χοι άδειας παρα­μο­νής και όσοι ταξι­δεύ­ουν για ουσιώ­δεις λόγους.

Παράλ­λη­λα νέα από­φα­ση για την χρή­ση μάσκας σε σού­περ μάρ­κετ για πελά­τες και εργα­ζό­με­νους έλα­βε χτες το βρά­δυ η κυβέρ­νη­ση και αναρ­τή­θη­κε σε ΦΕΚ. Η μάσκα παρα­μέ­νει υπο­χρε­ω­τι­κή τόσο για εργα­ζό­με­νους όσο και για κατα­να­λω­τές, μέχρι και τις 4 Αυγού­στου, καθώς αυτό έχει ειση­γη­θεί η επι­στη­μο­νι­κή επιτροπή.

Η ισχύς του μέτρου είναι έως τις 4 Αυγού­στου ενώ θεω­ρεί­ται δεδο­μέ­νο ότι θα δοθεί και νέα παράταση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο