Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Όχι στην άσκηση των Νατοϊκών φονιάδων!

Μετά την πολυ­σέ­λι­δη ανα­κοί­νω­ση της Επι­τρο­πής Περιο­χής Αν. Μακεδονίας–Θράκης του ΚΚΕ (καθώς σε λίγες μέρες και για ένα ολό­κλη­ρο εξά­μη­νο η περιο­χή θα μετα­τρα­πεί σε ορμη­τή­ριο μιας δολο­φο­νι­κής μηχα­νής, στο πλαί­σιο της γιγα­ντιαί­ας άσκη­σης ”Defender Εurope 2021”) με τίτλο «σε αφο­ρά! – δημιουρ­γεί κιν­δύ­νους ενη­με­ρώ­σου – δρά­σε!»…

ΚΚΕ ΝΑΤΟ ΟΤΑΝ Defender Εurope 2021

H Επι­τρο­πή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένο­πλες Δυνά­μεις και τα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας απευ­θύ­νε­ται και στο συγκε­κρι­μέ­νο χώρο:

⚠️ 🆘  Όχι στην άσκηση των Νατοϊκών φονιάδων!

Για άλλη μια φορά οι Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κοί φονιά­δες πατούν το πόδι τους στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, στο πλαί­σιο της ΝΑΤΟϊ­κής Άσκη­σης «Defender Εurope 2021», που είναι μια τερά­στια πρό­βα πολέ­μου ενά­ντια στη Ρωσία. Πρό­κει­ται για μία άσκη­ση γιγα­ντιαί­ων δια­στά­σε­ων από πλευ­ράς έκτα­σης, συμ­με­το­χής Ενό­πλων Δυνά­με­ων δια­φο­ρε­τι­κών κρα­τών-μελών του ΝΑΤΟ, ανθρώ­πι­νου δυνα­μι­κού και στρα­τιω­τι­κού εξοπλισμού.

Από τις 24 Φεβρουα­ρί­ου βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη η αλλα­γή φρου­ράς των αμε­ρι­κα­νι­κών μονά­δων που παίρ­νουν θέσεις στα σύνο­ρα με την Ρωσία. Πρό­κει­ται για την επι­χεί­ρη­ση «Atlantic Resolve» των αμε­ρι­κα­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων και συγκε­κρι­μέ­να της διοί­κη­σης του στρα­τού ξηράς των ΗΠΑ που έχει στην ευθύ­νη της την Ευρώ­πη και την Αφρι­κή (US Army Europe & Africa).

Στο πλαί­σιο αυτό διε­ξά­γε­ται και η άσκη­ση «Defender Εurope 2021» που θα εξε­λι­χθεί στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Ευρώ­πης, στη συνο­ριο­γραμ­μή της Ρωσίας.
Εξάλ­λου, στην πρό­σφα­τη σύνο­δο των υπουρ­γών Άμυ­νας του ΝΑΤΟ, Ρωσία και Κίνα μπή­καν στο στό­χα­στρο της λυκο­συμ­μα­χί­ας, στο πλαί­σιο της έντο­νης όξυν­σης σε επί­πε­δο ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων.

Οι αμε­ρι­κα­νι­κές δυνά­μεις, που συμ­με­τέ­χουν στην άσκη­ση έχουν ανα­χω­ρή­σει εδώ και εβδο­μά­δες από τις ΗΠΑ και προ­ω­θού­νται από λιμά­νια και αερο­δρό­μια της Βόρειας Ευρώ­πης και της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης με προ­ο­ρι­σμό τη Βαλ­τι­κή και τη Μαύ­ρη Θάλασσα.
Πρό­κει­ται για μια ολό­κλη­ρη δολο­φο­νι­κή στρα­τιά, που απο­τε­λεί­ται από 1.800 στρα­τιώ­τες, 50 ελι­κό­πτε­ρα UH-50, ΗΗ-60 «ΒlackHawks», 10 ελι­κό­πτε­ρα ΑΗ-47 «Chinooks», 25 επι­θε­τι­κά ελι­κό­πτε­ρα ΑΗ-64 «Apaches», 1.800 τρο­χο­φό­ρα οχή­μα­τα και άλλα κομ­μά­τια εξο­πλι­σμού. Θα ακο­λου­θή­σουν και άλλες 6 αντί­στοι­χες απο­στο­λές τις επό­με­νες εβδο­μά­δες και μήνες. Στο πλαί­σιο αυτής της τερά­στιας δια­κλα­δι­κής άσκη­σης του ΝΑΤΟ, συμ­με­τέ­χουν 26 κρά­τη-μελη του ΝΑΤΟ.ΝΑΤΟ NATO OTAN Defender Εurope 2021

Τα διά­φο­ρα σενά­ρια της άσκη­σης θα εξε­λι­χθούν σε 14 χώρες, Ελλά­δα, Αλβα­νία, Βοσ­νία – Ερζε­γο­βί­νη, Βουλ­γα­ρία, Κρο­α­τία, Εσθο­νία, Γερ­μα­νία, Ουγ­γα­ρία, Κόσ­σο­βο, Μαυ­ρο­βού­νιο, Βόρεια Μακε­δο­νία, Πολω­νία, Ρου­μα­νία, Σλοβενία.

Η «Defender Europe 2021» υπά­γε­ται στη Διοί­κη­ση του πρό­σφα­τα ενο­ποι­η­μέ­νου στρα­τη­γεί­ου των Αμε­ρι­κα­νι­κών Δυνά­με­ων σε Ευρώ­πη και Αφρι­κή και θα πάρουν μέρος συνο­λι­κά περί­που 31.000 στρα­τιώ­τες. Ως σκο­πός της άσκη­σης θεω­ρεί­ται η δοκι­μή των επι­θε­τι­κών σχε­δί­ων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενα­ντί­ον της «απει­λής» της Ρωσί­ας στην περιο­χή των Βαλ­κα­νί­ων, των χωρών της Μαύ­ρης Θάλασ­σας και των χωρών της Βαλτικής.

Το νέο ενο­ποι­η­μέ­νο στρα­τη­γείο των Αμε­ρι­κα­νι­κών Δυνά­με­ων σε Ευρώ­πη και Αφρι­κή, έχει συμπε­ρι­λά­βει στους σχε­δια­σμούς της άσκη­σης για πρώ­τη φορά τη Θρά­κη, με νέους, τερά­στιους κιν­δύ­νους για τον ελλη­νι­κό λαό. Αυτό γίνε­ται, μετά την ενδυ­νά­μω­ση της στρα­τιω­τι­κής συνερ­γα­σί­ας Ελλά­δας – ΗΠΑ με την υπο­γρα­φή της νέας συμφωνίας.

Ενδει­κτι­κό για την έντα­ση των κιν­δύ­νων για τους λαούς είναι το γεγο­νός ότι τον περα­σμέ­νο Φεβρουά­ριο ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε το V Corps (Victory corps) και εντά­χθη­κε στο νέο στρα­τη­γείο 4 αστέ­ρων του αμε­ρι­κα­νι­κού στρα­τού σε Ευρώ­πη και Αφρι­κή. Σημειώ­νε­ται πως το V Corps λει­τουρ­γού­σε στην Ευρώ­πη από τον 1ο Παγκό­σμιο Πόλε­μο και δια­δρα­μά­τι­σε σημα­ντι­κό ρόλο στον ψυχρό πόλεμο.

Ο μεγά­λος όγκος των αμε­ρι­κα­νι­κών δυνά­με­ων που απο­βι­βά­ζο­νται στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, θα προ­ω­θεί­ται προς Ορε­στιά­δα, Ορμέ­νιο, Σβί­λεν­γκραντ / Βουλ­γα­ρία και από εκεί για Βάρ­να, Μπουρ­γκάς στη Βουλ­γα­ρία και Κωστάν­τζα / Ρου­μα­νία, ενώ στη διάρ­κεια των ασκή­σε­ων (σε κάποια φάση) θα συνα­σκη­θούν με δυνά­μεις και από την Ουκρα­νία, μια χώρα που ο λαός της έχει πλη­ρώ­σει ακρι­βά τις επεμ­βά­σεις των Αμε­ρι­κα­νών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ..ΚΚΕ ΝΑΤΟ ΟΤΑΝ Defender Εurope 2021

Η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης δεν είναι τυχαία. Γίνεται στο πλαίσιο της ανανέωσης και αναβάθμισης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις με την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Μετα­ξύ της περιό­δου Φεβρουα­ρί­ου 2021 και Αυγού­στου 2021, ο Οργα­νι­σμός Λιμέ­νος Αλε­ξαν­δρού­πο­λης πρό­κει­ται να συμ­με­τέ­χει σε μία σει­ρά από «δια­συμ­μα­χι­κές» απο­στο­λές, κατά τις οποί­ες ο Λιμέ­νας θα λει­τουρ­γή­σει σαν κρί­σι­μο εδα­φι­κό σημείο για την απο­βί­βα­ση και την προ­ώ­θη­ση στρα­τευ­μά­των στα ευρω­ρω­σι­κά σύνορα.

Ανα­μέ­νε­ται να απο­βι­βα­στεί, να παρα­μεί­νει για μικρό χρο­νι­κό διά­στη­μα και να προ­ω­θη­θεί προς τη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, καθώς και την Κεντρι­κή & Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη, ο μεγα­λύ­τε­ρος όγκος στρα­τιω­τι­κού υλι­κού που έχει μετα­κι­νη­θεί ποτέ στα πλαί­σια της άσκη­σης “Defender Europe 2021”.

Η ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε η ΝΔ δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιμοποίησης αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού, με πολλαπλές συνέπειες στον ρόλο και τον προσανατολισμό τους, ως οργανικού τμήματος του ΝΑΤΟϊκού στρατού. 

Στην πρά­ξη, μεγα­λώ­νει η συμ­με­το­χή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους, ενώ τις συνέ­πειες των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών και των ήδη τερά­στιων κιν­δύ­νων στο­χο­ποί­η­σής της θα πλη­ρώ­σουν ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί. Η Ρωσία και το Ιράν έχουν προει­δο­ποι­ή­σει ότι σε περί­πτω­ση που μπει σε κίν­δυ­νο η ασφά­λειά τους από αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις θα τις χτυ­πή­σουν με πυραύλους.

Μόλις στις 23 Φεβρουα­ρί­ου άρχι­σε στην Κατά­νια της Σικε­λί­ας η ειδι­κή άσκη­ση υπο­βρυ­χί­ων του ΝΑΤΟ, με τη συμ­με­το­χή των ΗΠΑ, της Ελλά­δας, της Τουρ­κί­ας, της Ιτα­λί­ας, της Ισπα­νί­ας και του Βελ­γί­ου, με την επω­νυ­μία «Dynamic Manta 2021». Σε όλο τον άξο­να από Κεντρι­κή Μεσό­γειο μέχρι Περ­σι­κό Κόλ­πο, εκτός συνό­ρων δηλα­δή, είναι διά­σπαρ­τες 5 φρε­γά­τες του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού. Άλλα 3 πλοία του Στό­λου συμ­με­τέ­χουν στη ΝΑΤΟϊ­κή ναυ­τι­κή δύνα­μη που περι­πο­λεί στο Αιγαίο και στη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Σε αυτό το πλαί­σιο, αλλά και στα διά­φο­ρα επι­τε­λεία του ΝΑΤΟ, που σχε­διά­ζουν τις επι­δρο­μές και τις επεμ­βά­σεις σε βάρος των λαών, η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση έχει συνερ­γα­σία με χώρες που αιμα­το­κυ­λούν τους λαούς στην περιο­χή, όπως οι ΗΠΑ, η Τουρ­κία, το Ισρα­ήλ κ.α.

Αυτόν το σχε­δια­σμό υπη­ρε­τεί και η συμ­φω­νία της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ με τις ΗΠΑ, που περι­λαμ­βά­νει την παρα­πέ­ρα ανα­βάθ­μι­ση της βάσης της Σού­δας και τη δημιουρ­γία των βάσε­ων Drones στη Λάρι­σα, ελι­κο­πτέ­ρων στο Στε­φα­νο­βί­κειο και το λιμά­νι της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης που απο­τε­λεί σημα­ντι­κό ανα­βαθ­μι­σμέ­νο κρί­κο των αμε­ρι­κα­νι­κών σχεδίων.ΚΚΕ ΝΑΤΟ ΟΤΑΝ Defender Εurope 2021ΝΑΤΟ ΟΤΑΝ Defender Εurope 2021

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν βήμα βήμα τον δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις, μέσω του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ και τη Συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις, ώστε αυτή να συμπεριλάβει την Αλεξανδρούπολη και δεκάδες άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς.

Μαζί έχουν συνυ­πο­γρά­ψει τα επι­κίν­δυ­να ΝΑΤΟϊ­κά σχέ­δια, από κοι­νού στέλ­νουν τις Ένο­πλες Δυνά­μεις σε απο­στο­λές εκτός συνό­ρων και σε συνεκ­παι­δεύ­σεις με τους φονιά­δες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την υπε­ρά­σπι­ση των συνό­ρων, των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των, της εδα­φι­κής ακε­ραιό­τη­τας της χώρας.

ΚΚΕ Τώρα να σημάνει συναγερμός

  • Να απο­χω­ρή­σουν τώρα οι Ένο­πλες Δυνά­μεις από την άσκη­ση των φονιά­δων των λαών.
  • Να μη μετα­τρα­πεί η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη σε ορμη­τή­ριο των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών φονιά­δων.
  • Κανέ­νας Έλλη­νας φαντά­ρος και στρα­τιω­τι­κός να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί για τη διευ­κό­λυν­ση των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών φονιά­δων στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και όπου αλλού. Οι φαντά­ροι και λαός της περιο­χής έχουν κάθε λόγο να αγα­να­κτούν και να δια­μαρ­τύ­ρο­νται απ’ την παρου­σία των Αμε­ρι­κα­νών στην πόλη τους.
  • Όχι στην εγκα­τά­στα­ση αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κής βάσης στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη.
  • Να καταρ­γη­θεί η Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Στρα­τιω­τι­κές Βάσεις.
  • Να κλεί­σει η Σού­δα και όλες οι βάσεις του θανά­του.
  • Καμία συμ­με­το­χή των Ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξω­τε­ρι­κό.
  • Απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών.
  • Η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη να γίνει λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών.

PDF Logo

ΚΚΕ_ΚΚΕ Αλεξανδρούπολη — Όχι στην άσκηση των Νατοϊκών φονιάδων!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο