Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο — Πολίτες εμπόδισαν τον απόπλου του BLUE HORIZON από το Ηράκλειο

Πλή­θος κόσμου συγκε­ντρώ­θη­κε το από­γευ­μα στο λιμά­νι του Ηρα­κλεί­ου σε ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας για τον τρα­γι­κό θάνα­το του 36χρονου Αντώ­νη Καρυώτη.

Το πλή­θος εμπό­δι­σε τη φόρ­τω­ση του πλοί­ου BLUE HORIZON το οποίο είχε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη ανα­χώ­ρη­ση για τις 9 το βρά­δυ ενώ από το λιμε­ναρ­χείο δια­τυ­πώ­θη­κε απει­λή για επέμ­βα­ση δυνά­με­ων κατα­στο­λής για την απο­μά­κρυν­ση των δια­δη­λω­τών. Λίγο πριν τα μεσά­νυ­χτα και όι συγκε­ντρω­μέ­νοι παρέ­με­ναν μπρο­στά στο πλοίο.

Μεγα­λειώ­δης συγκέ­ντρω­ση για την κατα­δί­κη του απο­τρό­παιου εγκλή­μα­τος στο λιμά­νι του Πει­ραιά, με θύμα τον 36χρονο Αντώ­νη Καρ­γιώ­τη, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από­ψε στην κεντρι­κή πλα­τεία του Αγί­ου Νικο­λά­ου. Μετά τη συγκέ­ντρω­ση ακο­λού­θη­σε πορεία στους δρό­μους της πόλης, που κατέ­λη­ξε στο λιμά­νι, όπου παι­διά συντο­πι­τών του αδι­κο­χα­μέ­νου Αντώ­νη, πέτα­ξαν λευ­κά τρια­ντά­φυλ­λα, στη μνή­μη του.

Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι φώνα­ζαν συν­θή­μα­τα όπως «Το έγκλη­μα αυτό να μη συγκα­λυ­φθεί, όλων των νεκρών θα γίνου­με φωνή», «Κρά­τος κι εται­ρεία ό,τι και να λένε, ξέρου­με ότι ξέρα­νε κι ας κάνουν ότι κλαί­νε», «Εσείς μετρά­τε κέρ­δη και ζημιές, εμείς μετρά­με ανθρώ­πι­νες ζωές» και «Ακό­μα ένα έγκλη­μα μάς γέμι­σε οργή, είτε με τα κέρ­δη τους ή με τη ζωή».

Απαί­τη­σαν να μην υπάρ­ξει συγκά­λυ­ψη του νέου εγκλή­μα­τος και δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν για την πολι­τι­κή που βάζει τα κέρ­δη πάνω από την ανθρώ­πι­νη ζωή όπως στις περι­πτώ­σεις των Τεμπών, τις πλημ­μύ­ρες και τις φωτιές.

Στη λαϊ­κή συγκέ­ντρω­ση οργής και κατα­δί­κης, μετα­ξύ άλλων χαι­ρέ­τι­σαν ο Γιώρ­γος Φιλιπ­πά­κης υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Αγί­ου Νικο­λά­ου (δεί­τε κάτω βίντεο), ο Δαμια­νός Χαλ­κια­δά­κης υπο­ψή­φιος περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και ο Βασί­λης Χατζη­δά­κης, υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Σε συλ­λα­λη­τή­ριο καλεί αύριο Πέμ­πτη το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Ηρα­κλεί­ου στις 7 το από­γευ­μα στην πλα­τεία Ελευ­θε­ρί­ας ενώ κινη­το­ποί­η­ση έγι­νε από­ψε και στο λιμά­νι του Πειραιά.

Ψήφι­σμα που εγκρί­θη­κε κατά πλειο­ψη­φία, κατέ­θε­σε στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Κρή­της, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» που εγκρί­θη­κε κατά πλειο­ψη­φία, απαι­τώ­ντας «πέρα από τις δεδο­μέ­νες ευθύ­νες μελών του πλη­ρώ­μα­τος που πρέ­πει να απο­δο­θούν, να διε­ρευ­νη­θεί σε βάθος το έγκλη­μα και όλες οι συν­θή­κες που το προ­κά­λε­σαν, και να απο­δο­θούν οι ευθύ­νες σε όλους τους εμπλε­κό­με­νους και στην πλοιο­κτή­τρια εταιρεία».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο