Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόναχο: Δυναμικό «παρών» από μέλη και φίλους του ΚΚΕ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης (ΦΩΤΟ)

Εκα­το­ντά­δες εργα­ζό­με­νοι όλων των ηλι­κιών συγκε­ντρώ­θη­καν στο Μόνα­χο το από­γευ­μα της Τετάρ­της 25 Οκτώ­βρη για να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους στον λαό της Παλαι­στί­νης, ύστε­ρα από κάλε­σμα του Γερ­μα­νι­κού Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος (DKP) και άλλων οργανώσεων.

Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι κατήγ­γει­λαν τη σφα­γή που λαμ­βά­νει χώρα στη Λωρί­δα της Γάζας τις τελευ­ταί­ες βδο­μά­δες και κατα­δί­κα­σαν την ισραη­λι­νή κατο­χή, τη στή­ρι­ξη που παρέ­χει η γερ­μα­νι­κή κυβέρ­νη­ση σε ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — Ισρα­ήλ. Στη συγκέ­ντρω­ση δια­βά­στη­κε η Κοι­νή Ανα­κοί­νω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης προς τον λαό της Παλαι­στί­νης των κομ­μά­των που συμ­με­τεί­χαν στην 23η Διε­θνή Συνά­ντη­ση Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των στην Τουρ­κία πριν λίγες μέρες και υπήρ­χαν και χαι­ρε­τι­σμοί από Παλαι­στι­νί­ους που ζουν στην πόλη.

Το δυνα­μι­κό «παρών» έδω­σαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στο Μόνα­χο που δια­κί­νη­σαν στα γερ­μα­νι­κά την ανα­κοί­νω­ση του Κόμ­μα­τος, ενώ παρα­βρέ­θη­κε και αντι­προ­σω­πεία του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας (TKP).

Κατά τη διάρ­κεια της συγκέ­ντρω­σης ιδιαί­τε­ρα έντο­νη ήταν η παρου­σία της αστυ­νο­μί­ας. Στο πλαί­σιο της προ­κλη­τι­κής προ­πα­γάν­δας και κατα­στο­λής απέ­να­ντι σε όποιον δια­δη­λώ­νει υπέρ της Παλαι­στί­νης, των μηχα­νι­σμών ΝΑΤΟ — ΕΕ που περ­νά μέσα και από τη στά­ση της γερ­μα­νι­κής κυβέρ­νη­σης Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών — Πρα­σί­νων — Φιλε­λεύ­θε­ρων είχε απα­γο­ρευ­τεί η ανα­φώ­νη­ση (!) συν­θη­μά­των που σύμ­φω­να με τις τοπι­κές αρχές στρέ­φο­νται ενά­ντια στο κρά­τος του Ισρα­ήλ, σε συνέ­χεια της απα­γό­ρευ­σης δεκά­δων αντί­στοι­χων συγκε­ντρώ­σε­ων σε όλη τη Γερμανία…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο