Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Κυρία Θωμαΐδου, μήπως πρέπει να επισκεφτείτε τον Μητροπολίτη;

Σχο­λιά­ζει ο Δημό­της Νέας Ιωνί­ας //

Με την αρχή της σχο­λι­κής χρο­νιάς, φάνη­καν και στο Δήμο της Νέα Ιωνί­ας με δρα­μα­τι­κό τρό­πο οι τερά­στιες ελλεί­ψεις νέων σχο­λι­κών κτι­ρια­κών υπο­δο­μών, αλλά και η συντή­ρη­ση παλιών. Ειδι­κά δε σε ό,τι αφο­ρά τα νήπια, η κατά­στα­ση είναι τρα­γε­λα­φι­κή και συνά­μα απο­κα­λυ­πτι­κή της (αντι­λαϊ­κής) πολι­τι­κής που εφάρ­μο­σαν δια­χρο­νι­κά στην παι­δεία κυβερ­νή­σεις και δημο­τι­κές αρχές.

Προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στεί το πρό­βλη­μα αρχι­κά έγι­νε προ­σπά­θεια να περά­σει η λύση των κοντέι­νερ (αυτών που τον χει­μώ­να ξεπα­γιά­ζεις και το καλο­καί­ρι βρά­ζεις) τελι­κά με παρέμ­βα­ση και των γονιών απο­φεύ­χθη­σαν τα κοντέι­νερ για τα νήπια, έμει­ναν για τους νηπια­γω­γούς (η αίθου­σά τους έγι­νε τάξη για τα παιδιά).

Έτσι επι­λέ­γη­σαν πιο «ήπιες» λύσεις. Νήπια μετα­φέ­ρο­νται από τον Περισ­σό στην Αλσού­πο­λη (Αλή­θεια πώς θα πηγαί­νουν τα παι­διά εκεί;), καταρ­γού­νται τμή­μα­τα έντα­ξης, η τρα­πε­ζα­ρία και η βιβλιο­θή­κη σχο­λι­κών μονά­δων γίνο­νται τάξεις. Σε άλλη σχο­λι­κή μονά­δα έγι­ναν δύο τάξεις στο θεα­τρά­κι του σχο­λεί­ου για­τί αυξή­θη­καν τα παι­διά (η μία στη σκη­νή και η άλλη στην πλατεία)!

Για κάποια νήπια η σχο­λι­κή χρο­νιά δεν ξεκί­νη­σε. Και σε όσα ξεκί­νη­σε η σχο­λι­κή χρο­νιά η κατά­στα­ση είναι απα­ρά­δε­κτη. Οι εργα­σί­ες κατα­σκευ­ής των χώρων για να υπο­δε­χθούν τα νήπια βρί­σκο­νται την ώρα αυτή σε φάση εξέ­λι­ξης αφή­νο­ντας τα παι­διά ακό­μα και χωρίς τουα­λέ­τες. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι στο 23ο νηπια­γω­γείο υπάρ­χουν τώρα 2 τουα­λέ­τες για 70 παι­διά! Ανά­λο­γη είναι η κατά­στα­ση και στο 11ο νηπιαγωγείο!

Και όλα αυτά για­τί; Για­τί δεν υπάρ­χουν ελεύ­θε­ροι χώροι, για­τί για την κεντρι­κή εξου­σία και το μακρύ χέρι τους τους δημάρ­χους και περι­φε­ρειάρ­χες, οι ανά­γκες των πολι­τών είναι πάντα σε δεύ­τε­ρη μοίρα.

Και επει­δή ακό­μα και στις πιο δύσκο­λες συν­θή­κες, λύση ανθρώ­πι­νη για τα παι­διά μας μπο­ρεί να βρε­θεί, αρκεί να υπάρ­χει θέλη­ση, μήπως θα έπρε­πε η κ. Θωμα­ΐ­δου να επι­σκε­φτεί τον μητρο­πο­λί­τη να ζητή­σει εκεί­νο το οικό­πε­δο στον Περισ­σό (αυτό που και με δική της ψήφο παρα­χω­ρή­θη­κε στην Εκκλη­σία για μπίζ­νες) και να του ζητή­σει το χώρο για σχο­λι­κές μονάδες;

Τι λέτε κ. Θωμα­ΐ­δου; Τι θα βαρύ­νει στην κρί­ση του Μητρο­πο­λί­τη μας; Τα παι­διά μας ή οι μπίζνες;

(Και για να μη σας αδι­κή­σου­με κ. Θωμα­ΐ­δου, δεν ψηφί­σα­τε μόνο εσείς την παρα­χώ­ρη­ση του οικο­πέ­δου στην Εκκλη­σία. Το ίδιο έπρα­ξαν και οι κύριοι Γκό­τσης και Μανούρης)

___________________________________________________

Δημό­της Νέας Ιωνί­ας είναι ο Ηρα­κλής Κακαβάνης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο