Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα παρέμβαση Θεοδωρικάκου — Άδωνη υπέρ των 7 αστυνομικών εμπλεκόμενων στην φονική καταδίωξη στο Πέραμα

Την ικα­νο­ποί­η­σή του για την από­φα­ση να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι χωρίς όρους οι επτά αστυ­νο­μι­κοί, οι οποί­οι συμ­με­τεί­χαν στην αιμα­τη­ρή κατα­δί­ω­ξη στο Πέρα­μα, εξέ­φρα­σε ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Είναι η δεύ­τε­ρη παρέμ­βα­ση του κ. Θεο­δω­ρι­κά­κου υπέρ των εφτά αστυ­νο­μι­κών που ευθύ­νο­νται για τηο θάνα­το του 18χρονου Ρομά. Είχε προη­γη­θεί η «αυθόρ­μη­τη» και «συμ­βο­λι­κή» επί­σκε­ψη στους εφτά στη ΓΑΔΑ όπου κρα­τού­νταν.

Απα­ντώ­ντας του, με ανάρ­τη­ση-απά­ντη­ση στον λογα­ρια­σμό του υπουρ­γού ΠΡΟ.ΠΟ. ο δικη­γό­ρος Θανά­σης Καμπα­γιάν­νης σημειώ­νει τα εξής:

«Κύριε Θεο­δω­ρι­κά­κο, οι 7 αστυ­νο­μι­κοί κατη­γο­ρού­νται πλέ­ον επί­ση­μα για ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση. Θα επι­στρέ­ψουν αύριο στην υπη­ρε­σία τους; Θα τεθούν σε δια­θε­σι­μό­τη­τα, ναι ή όχι; #περα­μα».

Επί­σης,  ο Άδω­νης Γεωρ­γιά­δης έδω­σε δημό­σια μπρά­βο στους δικα­στές για την απόφ­ση να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι οι εφτά. Ο κ. Γεωρ­γιά­δης είχε συγ­χα­ρεί  λίγες ώρες μετά τη δολο­φο­νία του νέου παι­διού, τους αστυ­νο­μι­κούς της ομά­δας ΔΙΑΣ για το έργο τους!!!

Αυτές οι δηλώ­σεις  — ωμές παρεμ­βά­σεις των υπουρ­γών στην υπό­θε­ση δημιουρ­γούν εύλο­γες ανη­συ­χί­ες για τις χωρίς σκιές συγκά­λυ­ψης απα­ντή­σεις που πρέ­πει να δοθούν. Και τι μήνυ­μα στέλ­νει στους αστυ­νο­μι­κούς; Πυρο­βο­λή­στε κατά το δοκούν και εμείς θα σας στηρίζουμε;

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο