Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Αμερικανοί γίνηκαν φίλοι μας;

Δήλωση της Ιωάννας Λάμπρου, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου ΒΣ. Δωδεκανήσου για Σούδα και το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower

Οι Αμε­ρι­κα­νοί (οι κυβερ­νή­σεις) είναι φίλοι μας;
Σε αυτό το ερώ­τη­μα όλες οι πολι­τι­κές δυνά­μεις που κυβέρ­νη­σαν την χώρα μας,  έχουν απα­ντή­σει… Yes Sir !!

Στο σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ ετοι­μά­ζει φιέ­στα υπο­δο­χής , με τεμε­νά­δες και υπο­κύ­ψεις στα γερά­κια του πολέ­μου. Στη Σού­δα από το Σάβ­βα­το 20/03 έχει κατα­φθά­σει η αρμά­δα του θανά­του,  το αμε­ρι­κα­νι­κό αερο­πλα­νο­φό­ρο «USS Dwight D. Eisenhower».

NATO EE European Union

◾  Η μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας, στους σχε­δια­σμούς των αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών δολο­φό­νων, παρου­σιά­ζε­ται από όλες τις κυβερ­νή­σεις ως γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση. Με αυτό το αφή­γη­μα, προ­χω­ρά­ει στα­θε­ρά , με επι­λο­γή της αστι­κής τάξης της χώρας, η εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή  των κυβερνήσεων.
Οι επεμ­βά­σεις , οι πολε­μι­κές συρ­ρά­ξεις στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή , βγά­ζουν στην επι­φά­νεια το κου­βά­ρι των αντα­γω­νι­σμών των μεγά­λων δυνά­με­ων , για ξανα­μοί­ρα­σμα και λεη­λα­σία των   χωρών.
ΗΠΑ ΝΑΤΟ  θέλουν να έχουν τον πρώ­το ρόλο και λόγο στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, να έχουν τον έλεγ­χο της ενέρ­γειας και τους δρό­μους μετα­φο­ράς της.ΝΑΤΟ NATO OTAN Defender Εurope 2021

Η Ελλά­δα μετα­τρέ­πε­ται σε μια απέ­ρα­ντη αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κή βάση, σε ένα ορμη­τή­ριο δολο­φό­νων. Στην περιο­χή μας στο Αιγαίο, στα νησιά μας έχου­με ζήσει από πρώ­το χέρι την πολι­τι­κή αυτή επιλογή.
Χιλιά­δες ξερι­ζω­μέ­νοι ανα­ζή­τη­σαν την ελπί­δα για ζωή , μέσω της προ­σφυ­γιάς και έφτα­σαν στα νησιά μας. Δεκά­δες πνιγ­μέ­νοι στις θάλασ­σες μας, εκα­το­ντά­δες εγκλω­βι­σμέ­νοι σε απάν­θρω­πες συν­θή­κες. Η ΕΕ σε συμ­φω­νία με Ελλά­δα και Τουρ­κία, μετα­τρέ­πει τα  νησιά μας σε φυλα­κές. Φυλα­κές τερα­στί­ου μεγέ­θους στή­νο­νται και χρη­μα­το­δο­τού­νται από την Ε.Ε για να συνε­χί­σει ο εγκλω­βι­σμός χιλιά­δων ανθρώ­πων, δέσμιων των πολι­τι­κών που δια­λύ­ουν την χώρα τους και μετά τους φυλα­κί­ζουν στα νησιά μας.

Η συμ­με­το­χή των ελλη­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων, σε πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ ΗΠΑ ΕΕ, είναι ξένη προς τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού μας. Κανέ­νας Έλλη­νας φαντά­ρος, έξω από τα σύνο­ρά μας. Ο λαός μας έχει μνή­μη και πρέ­πει να την ανα­κα­λέ­σει για το “έργο” που έχουν επι­τε­λέ­σει οι λυκο­συμ­μα­χί­ες των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ, σκορ­πώ­ντας αίμα, δυστυ­χία , θάνα­το όπου στέ­κο­νται και πατούν.

Οι εργα­ζό­με­νοι, οι νέοι,  ο λαός μας, να αγω­νι­στεί και να βρο­ντο­φω­νά­ξει:

  • Ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των Λαών.
  • Να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι αμε­ρι­κα­ΝΑ­ΤΟι­κες βάσεις που μετα­τρέ­πουν τη χώρα μας σε μαγνή­τη ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων και εμπό­λε­μη ζώνη.
  • Απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του.
  • Να απε­γκλω­βι­στούν όλοι οι πρό­σφυ­γες – μετα­νά­στες  από τα νησιά .
  • Να κλεί­σουν όλα τα hotspot .
  • Να μην ανοί­ξει κανέ­να ‚κανε­νός τύπου στρα­τό­πε­δο συγκέ­ντρω­σης πολύ­μη­νου εγκλω­βι­σμού πουθενά .
  • Να καταρ­γη­θεί η συμ­φω­νία ΕΕ-Τουρ­κί­ας και Δουβλίνου.
  • Να εξα­σφα­λι­στεί η ασφα­λής μετα­φο­ρά (με ευθύ­νη ΟΗΕ και ΕΕ) όλων στις χώρες προορισμού .

22/03/2021
Ιωάν­να Λάμπρου
Πρό­ε­δρος Εργα­τι­κού Κέντρου Βορεί­ου Συγκρο­τή­μα­τος Δωδεκανήσου


ΚΚΕ KKE -Pompeo GO HOME

 

«Pompeo GO HOME».
Με το σύν­θη­μα αυτό να δεσπό­ζει στην αφί­σα του ΚΚΕ, δια­τρα­νώ­νε­ται η γνή­σια λαϊ­κή αντί­θε­ση στον ερχο­μό του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ στο πλαί­σιο του «Στρα­τη­γι­κού Δια­λό­γου» της κυβέρ­νη­σής του με την ελλη­νι­κή κυβέρνηση.
Με την αφί­σα αυτή το ΚΚΕ καλεί τους εργα­ζό­με­νους να μπουν απο­φα­σι­στι­κά στην αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πάλη, ενά­ντια στην ανα­νέ­ω­ση της κατά­πτυ­στης Συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ, για να κλεί­σουν οι βάσεις του θανά­του, για να μη συμ­με­τά­σχει κανέ­νας Ελλη­νας στρα­τιω­τι­κός σε απο­στο­λές εκτός συνό­ρων, για απο­δέ­σμευ­ση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο