Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός Σάντρα Μίλο, η οποία είχε παίξει σε ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι

Πέθα­νε σήμε­ρα στην Ρώμη, σε ηλι­κία ενε­νή­ντα ετών, η Ιτα­λί­δα ηθο­ποιός Σάντρα Μίλο. Στην κινη­μα­το­γρα­φι­κή της στα­διο­δρο­μία, τα τελευ­ταία εξή­ντα χρό­νια είχε συνερ­γα­στεί με κορυ­φαί­ους σκη­νο­θέ­τες , όπως τους Ρομπέρ­το Ροσ­σε­λί­νι, Φεντε­ρί­κο Φελί­νι, Λουί­τζι Τζά­μπα και Ντί­νο Ρίζι.

Η γνω­στό­τε­ρη ερμη­νεία της ήταν, αναμ­φί­βο­λα, στο έργο 8½ του Φελί­νι, το οποίο βρα­βεύ­θη­κε με Όσκαρ. Σύμ­φω­να με όσα είχε δηλώ­σει και η ίδια, για σει­ρά ετών δια­τή­ρη­σε και δεσμό με τον πασί­γνω­στο Ιτα­λό σκη­νο­θέ­τη της «Γλυ­κιάς Ζωής». Στην δεκα­ε­τία του ογδό­ντα παρου­σί­α­σε σει­ρά εκπο­μπών στην ιτα­λι­κή δημό­σια τηλε­ό­ρα­ση Rai και συμ­με­τεί­χε σε πρω­το­βου­λί­ες και συνέ­δρια του σοσια­λι­στι­κού κόμ­μα­τος του Μπε­τί­ι­νο Κράξι.

Στα ογδό­ντα επτά της χρό­νια, είχε λάβει το ιτα­λι­κό κινη­μα­το­γρα­φι­κό βρα­βείο Ντά­βιντ, για την συνο­λι­κή τη πορεία στον χώρο της τέχνης. Όπως γρά­φει ο Τύπος, «ήταν, αναμ­φί­βο­λα, μια από τις δημο­φι­λέ­στε­ρες Ιτα­λί­δες ηθοποιούς».

«Αγα­πού­σα πολύ τον Μαρ­τσέ­λο Μαστρο­γιά­νι, αλλά χωρίς την έλξη που τόσες γυναί­κες ένιω­θαν για έναν τόσο όμορ­φο και γοη­τευ­τι­κό άνδρα. Ο Μαρ­τσέ­λο ήταν πιο ελα­φρύς, ο Φεντε­ρί­κο είχε περισ­σό­τε­ρο βάθος, αλλά, κατά κάποιο τρό­πο, είναι σαν ο ένας να συμπλή­ρω­νε τον άλλον, σαν ο ένας να διέ­θε­τε τα γνω­ρί­σμα­τα, τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά στα οποία ο άλλος υστε­ρού­σε», είχε δηλώ­σει η Σάντρα Μίλο.

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο