Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρώτη δημόσια προβολή (ΔΩΡΕΑΝ) της μαγνητοσκοπημένης παράστασης «Δον Κιχώτης» με τον Μάνο Κατράκη

Την ερχό­με­νη Δευ­τέ­ρα, 11 Νοεμ­βρί­ου, θα γίνει η πρώ­τη δημό­σια προ­βο­λή της μαγνη­το­σκο­πη­μέ­νης παρά­στα­σης του σπου­δαί­ου έργου του Μιγκέλ Θερ­βά­ντες «Δον Κιχώ­της», που παρου­σί­α­σε το Εθνι­κό Θέα­τρο πριν 37 χρό­νια με πρω­τα­γω­νι­στή τον Μάνο Κατράκη.

Η παρου­σί­α­ση θα γίνει στις 19:00, στη Δημο­τι­κή Πινα­κο­θή­κη Πει­ραιά, στο πλαί­σιο της έκθε­σης-συλ­λο­γής του Μάνου Κατρά­κη και μάλι­στα η πρώ­τη προ­βο­λή θα είναι δωρε­άν για όσους θελή­σουν να την παρακολουθήσουν.

Σύμ­φω­να με τον Δήμο Πει­ραιά, πρό­κει­ται για μία επι­τυ­χη­μέ­νη παρά­στα­ση που έκα­νε την πρώ­τη εμφά­νι­σή της τον Ιανουά­ριο του 1973. Πρω­τα­γω­νι­στές ήταν ο Μάνος Κατρά­κης και ο Παντε­λής Ζερ­βός, η σκη­νο­θε­σία ήταν του Τάκη Μου­ζε­νί­δη, τα σκη­νι­κά και τα κοστού­μια του Διο­νύ­ση και του Βασί­λη Φωτό­που­λου, αντί­στοι­χα, ενώ η μου­σι­κή του Μάνου Χατζη­δά­κη και οι χορο­γρα­φί­ες της Μαρί­ας Χορς.

Η παρά­στα­ση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο πλαί­σιο του αφιε­ρώ­μα­τος στον Μάνο Κατρά­κη, που διορ­γα­νώ­νει ο Δήμος Πειραιά.

Στην έκθε­ση στη Δημο­τι­κή Πινα­κο­θή­κη Πει­ραιά παρου­σιά­ζο­νται φωτο­γρα­φί­ες, κοστού­μια, σκη­νι­κά, προ­γράμ­μα­τα, επι­στο­λές, ψηφια­κό οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό, χει­ρό­γρα­φα, σκί­τσα και βιβλία του καλλιτέχνη.

Ο Μάνος Κατρά­κης έφυ­γε από τη ζωή στα 76 του χρό­νια, στις Σεπτεμ­βρί­ου 1984, συμπλη­ρώ­νο­ντας 57 ολό­κλη­ρα χρό­νια καριέ­ρας, αφού είχε πρω­το­εμ­φα­νι­στεί το 1927, σε ηλι­κία 19 χρο­νών στον (βωβό ακό­μα τότε) κινηματογράφο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο