Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση Κουτσούμπα με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, συνα­ντή­θη­κε, σήμε­ρα, στη Βου­λή με το διευ­θυ­ντή του ΚΕΘΕΑ, Β. Γκι­τά­κο, και το ΔΣ του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων του ΚΕΘΕΑ. Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν ο Πανα­γιώ­της Κατη­φές, επι­κε­φα­λής του Τμή­μα­τος Κατά των Ναρ­κω­τι­κών της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Λού­λα Καρα­τζά, μέλος του Τμήματος.

Στη συζή­τη­ση, σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, τέθη­καν από τον διευ­θυ­ντή του ΚΕΘΕΑ και το ΔΣ του Συλ­λό­γου τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα που προ­κύ­πτουν για το ίδιο το μέλ­λον του ΚΕΘΕΑ, με αφορ­μή την Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου της κυβέρ­νη­σης που αλλά­ζει το χαρα­κτή­ρα του Οργα­νι­σμού και καταρ­γεί το ίδιο το περιε­χό­με­νο και το μοντέ­λο λει­τουρ­γί­ας του.

Ο κ. Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε στη δια­χρο­νι­κή δρά­ση του ΚΚΕ να ανα­δεί­ξει το κοι­νω­νι­κό φαι­νό­με­νο της τοξι­κο­ε­ξάρ­τη­σης και τις αιτί­ες που το γεν­νούν, αλλά και τη δια­χρο­νι­κή στά­ση του ΚΚΕ στη στή­ρι­ξη του έργου του ΚΕΘΕΑ, δηλώ­νο­ντας ότι «η μεγά­λη προ­σφο­ρά του ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκα­ε­τί­ες δρά­σης του στη χώρα μας βρί­σκε­ται στους χιλιά­δες νέους και τις οικο­γέ­νειες τους, που μέσα από τα προ­γράμ­μα­τα του ΚΕΘΕΑ μπό­ρε­σαν να αλλά­ξουν τη ζωή τους και από το δρό­μο των ναρ­κω­τι­κών βρέ­θη­καν ξανά στο δρό­μο της κοι­νω­νι­κής ζωής και δράσης».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημεί­ω­σε ακό­μα ότι «το ΚΚΕ θα πρω­το­στα­τή­σει όχι μόνο να δια­φυ­λα­χτεί ο χαρα­κτή­ρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και να ενι­σχυ­θεί η δρά­ση του με νέες μονά­δες, με μόνι­μο και επαρ­κές προ­σω­πι­κό και πλή­ρη χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον Κρα­τι­κό Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Το ΚΚΕ θα στη­ρί­ξει τον αγώ­να του ΚΕΘΕΑ και των εργα­ζό­με­νων του ενά­ντια στην Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου, τόσο στο Κοι­νο­βού­λιο με πρω­το­βου­λί­ες — ήδη, κατα­τέ­θη­κε ερώ­τη­ση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο‑, αλλά κυρί­ως με τις δυνά­μεις του μέσα στην κοι­νω­νία και τη νεο­λαία για «μια ζωή ελεύ­θε­ρη από ναρκωτικά».

Από την πλευ­ρά του, ο Βασί­λης Γκι­τά­κος, διευ­θυ­ντής του ΚΕΘΕΑ, σε δηλώ­σεις του μετά την συνά­ντη­ση, ανέ­φε­ρε: «Σε συνέ­χεια της γνω­στής ΠΝΠ που αφο­ρά το ΚΕΘΕΑ έχου­με ξεκι­νή­σει σει­ρά επα­φών με τους αρχη­γούς των πολι­τι­κών κομ­μά­των για να τους ενη­με­ρώ­σου­με για τις θέσεις μας και τη στά­ση που θα κρα­τή­σου­με. Για μας είναι ιδιαί­τε­ρα σημα­ντι­κό να μην πλη­γω­θεί ο οργα­νι­σμός, να δια­τη­ρή­σει το αυτο­διοί­κη­τό του, και προς αυτή την κατεύ­θυν­ση είμα­στε δια­τε­θει­μέ­νοι να τον υπε­ρα­σπι­στού­με και θα το κάνου­με — και αυτό εκφρά­στη­κε από την ενό­τη­τα που έχου­με, και από το σύλ­λο­γο των εργα­ζο­μέ­νων και από το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο, όσο και από όλες τις πολι­τι­κές δυνά­μεις, όσες του­λά­χι­στον έχου­με συνα­ντή­σει μέχρι αυτή τη στιγ­μή, που φαί­νε­ται να στη­ρί­ζουν τη στά­ση μας».

Ο Δημή­τρης Κολο­κά­θης, πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων ΚΕΘΕΑ δήλω­σε μετά τη συνά­ντη­ση: «Σήμε­ρα είχα­με μια συνά­ντη­ση με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σχε­τι­κά με την ΠΝΠ που έρχε­ται να ανα­τρέ­ψει 37 χρό­νια λει­τουρ­γί­ας ενός οργα­νι­σμού υπό­δειγ­μα στη χώρα και με διε­θνή ακτι­νο­βο­λία. Είναι μια πρά­ξη την οποία θεω­ρού­με ως εργα­ζό­με­νοι συκο­φα­ντι­κή και δυσφη­μι­στι­κή για το σύνο­λο των ανθρώ­πων του ΚΕΘΕΑ, διό­τι έρχε­ται να “εξορ­θο­λο­γή­σει” λέει τον οργα­νι­σμό σε ζητή­μα­τα χρη­στής δια­χεί­ρι­σης και διοί­κη­σης, έναν οργα­νι­σμό που ουδέ­πο­τε έχει δώσει πρω­το­σέ­λι­δα για οποια­δή­πο­τε κακή είδη­ση παρά μόνο για καλές. Θεω­ρού­με ότι (η ΠΝΠ) πρέ­πει να απο­συρ­θεί, θεω­ρού­με ότι πρέ­πει να γίνει η μέγι­στη δυνα­τή κινη­το­ποί­η­ση και από κόμ­μα­τα και από την κοι­νω­νία ούτως ώστε να μπο­ρέ­σου­με να αλλά­ξει και να απο­συρ­θεί αυτή η ΠΝΠ».

ketheae

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο