Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για το Διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυρ. μητσοτάκη

Σε ανα­κοί­νω­σή του για το διάγ­γελ­μα του πρω­θυ­πουρ­γού το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Το προη­γού­με­νο διά­στη­μα η κυβέρ­νη­ση προ­σπά­θη­σε να μετα­θέ­σει απο­κλει­στι­κά στην ατο­μι­κή ευθύ­νη την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, με στό­χο να κρυ­φτούν οι μεγά­λες κρα­τι­κές ανε­πάρ­κειες, ιδιαί­τε­ρα στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας. Το διάγ­γελ­μα του πρω­θυ­πουρ­γού δεί­χνει ότι η κυβέρ­νη­ση θα συνε­χί­σει την ίδια τακτι­κή και στη φάση της στα­δια­κής άρσης των μέτρων, θα συνε­χί­σει δηλα­δή να μετα­κυ­λί­ει την ευθύ­νη στο λαό, αρνού­με­νη στην πρά­ξη την κρα­τι­κή ευθύ­νη για την πραγ­μα­τι­κή θωρά­κι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και την προ­στα­σία των εργαζομένων.

Όμως, ό,τι κέρ­δι­σε ο λαός με την πει­θαρ­χία και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά του, υπάρ­χει κίν­δυ­νος να χαθεί, αν η στα­δια­κή άρση των περιο­ρι­σμών δεν συνο­δευ­τεί με μέτρα προ­στα­σί­ας σε χώρους δου­λειάς και εκπαί­δευ­σης, στα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς και άλλους χώρους συγ­χρω­τι­σμού, αν δεν γίνουν μαζι­κά δια­γνω­στι­κά τεστ, αν δεν εντα­τι­κο­ποι­η­θούν οι έλεγ­χοι σε εργα­σια­κούς χώρους.

Επί­σης, η άρση των μέτρων θα πρέ­πει να συνο­δευ­τεί με την άμε­ση κατάρ­γη­ση των αντερ­γα­τι­κών δια­τά­ξε­ων και των περιο­ρι­σμών λαϊ­κών ελευ­θε­ριών που πέρα­σαν με τις Πρά­ξεις Νομο­θε­τι­κού Περιεχομένου.

Η επό­με­νη ημέ­ρα πρέ­πει να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπί­τι, αλλά πιο δυνα­τό, οργα­νω­μέ­νο, απο­φα­σι­σμέ­νο, για να αντι­πα­λέ­ψει την προ­σπά­θεια κυβέρ­νη­σης, ΕΕ και κεφα­λαί­ου να πλη­ρώ­σουν και αυτή την κρί­ση οι εργα­ζό­με­νοι και οι λαοί. Το μήνυ­μα “Μένου­με δυνα­τοί — Δεν μένου­με σιω­πη­λοί” πρέ­πει να ακου­στεί τώρα πιο δυνατά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο