Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΑΠΘ σβήνει graffiti του Αγγελόπουλου — η New Star το αναπαράγει και το διανέμει δωρεάν

Από το φίλο Βελισ­σά­ριο Κοσ­συ­βά­κη πήρα­με και δημο­σιεύ­ου­με το παρακάτω:

Το ΑΠΘ  πριν λίγες μέρες  έσβη­σε γκρά­φι­τι με τη μορ­φή του σπου­δαί­ου Θεό­δω­ρου Αγγε­λό­που­λου,  που κοσμού­σε τον εξω­τε­ρι­κό τοί­χο της αίθου­σας τελε­τών του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανεπιστημίου.

Giorgos Koftis — Γιώρ­γος Κόφτης: Ο ορι­σμός της αμνη­σί­ας είναι να έχεις ξεχά­σει πως έκα­νες αυτόν τον Αγγε­λό­που­λο πριν μόλις έναν μήνα και να τον βλέ­πεις και να χαί­ρε­σαι. Έβα­λα και την αφε­ντιά μου για μονά­δα μέτρη­σης. Μακά­ρι να μεί­νει λίγο ακό­μα ανέπαφος,να με εκπλή­ξει ακό­μη μια φορά.

«Το έργο με την προ­σω­πο­γρα­φία του Θόδω­ρου Αγγε­λό­που­λου στην αίθου­σα τελε­τών του ΑΠΘ το οποίο έσβη­σαν δεν πρό­κει­ται να το επα­να­λά­βω διό­τι ήταν μονα­δι­κό. Τα έργα ζωγρα­φι­κής δεν είναι τοστ να κάνω ένα άλλο». Αυτή είναι η δήλω­ση του  ζωγρά­φου  Γιώρ­γου Κόφτη στην  “Εφ.Συν.”

Η NEW STAR επι­κοι­νώ­νη­σε με τον καλ­λι­τέ­χνη, ως ένδει­ξη συμπα­ρά­στα­σης και αλλη­λεγ­γύ­ης και εξα­σφά­λι­σε την άδειά του για να ανα­τυ­πώ­σει την προ­σω­πο­γρα­φία του Θόδω­ρου Αγγε­λό­που­λου σε από υψη­λής ανά­λυ­σης αρχείο και σε εξαι­ρε­τι­κής ποιό­τη­τας χαρ­τί σε μέγε­θος 34x48 και να το δια­νεί­μει δωρε­άν στο STUDIO new star art cinema σε όσους θα ήθε­λαν να το προμηθευτούν.

Το εξαι­ρε­τι­κό γκρά­φι­τι μπο­ρεί να μην κοσμεί πλέ­ον τον τοί­χο του ΑΠΘ, αλλά μπο­ρεί να στο­λί­ζει τοί­χους σε κατοι­κί­ες, φοι­τη­τι­κά δωμά­τια, σε καφε­τέ­ριες, σε συλ­λό­γους, σε λέσχες, σε εργο­στά­σια και σε κάθε τοί­χο που μπο­ρεί να κατα­νο­ή­σει την έννοια της Τέχνης.

Ο Αγγελόπουλος ζει μέσα από το έργο του και είναι πάντα μαζί μας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο STUDIO είναι σε εξέλιξη το έτος Αγγελόπουλου,
όπου για 13 μήνες προβάλλεται κάθε μήνα μια ταινία του σπουδαίου δημιουργού.

STUDIO new star art cinema
Σταυ­ρό­που­λου 33 & Σπάρ­της — Πλα­τεία Αμερικής
Τηλέ­φω­νο: 210–8640054

Δεν έχει θέση στο ΑΠΘ ο Θ. Αγγελόπουλος…

2023: Έτος Θ. Αγγε­λό­που­λου με πλη­θώ­ρα προ­βο­λών στο STUDIO New Star Art Cinema

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο