Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση «Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά… »

Δια­θέ­σι­μη με τη μορ­φή της εικο­νι­κής περι­ή­γη­σης θα είναι τις αμέ­σως επό­με­νες μέρες η μεγά­λη εικα­στι­κή έκθε­ση που διορ­γά­νω­σε η ΚΕ του ΚΚΕ στο πρώ­ην ΕΑΤ — ΕΣΑ, με τίτλο «Μπό­λι­κη πέτρα μπό­λι­κη καρ­διά» και η οποία ανε­στά­λη λόγω του κορονοϊού.
Η εικο­νι­κή αυτή περι­ή­γη­ση θα αναρ­τη­θεί στην ιστο­σε­λί­δα του Κόμ­μα­τος, kke.gr, κι έτσι χιλιά­δες επι­σκέ­πτες θα μπο­ρούν να γνω­ρί­σουν τις μονα­δι­κές εικα­στι­κές δημιουρ­γί­ες, προ­σεγ­γί­ζο­ντας με έναν δια­φο­ρε­τι­κό τρό­πο πλευ­ρές από την 100χρονη Ιστο­ρία του ΚΚΕ, από τους αγώ­νες του λαϊ­κού κινήματος.

video

Θέμα της έκθε­σης είναι η αντί­στα­ση στις φυλα­κές και τις εξο­ρί­ες, μέσα από 257 εικα­στι­κά έργα (πίνα­κες, σχέ­δια και σκί­τσα πάνω σε χαρ­τί, ξυλό­γλυ­πτα, ζωγρα­φι­κή πάνω σε βότσα­λα, έργα σε χει­ρό­γρα­φες εφη­με­ρί­δες και κάρ­τες, ζωγρα­φι­κές μακέ­τες) 48 δημιουρ­γών και πολ­λών ακό­μα άγνω­στων αγω­νι­στών, τα οποία απλώ­νο­νται χρο­νι­κά σε μια περί­ο­δο 40 ετών, από τη δεκα­ε­τία του ’30 έως και τη χούντα.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι πολ­λά από τα έργα εκτί­θε­νται μετά από και­ρό, κάποια μάλι­στα εκτί­θε­νται για πρώ­τη φορά.
Σε όλα τα έργα που μπο­ρεί κανείς να θαυ­μά­σει ψηφια­κά θα υπάρ­χει και πλαί­σιο με βασι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες του έργου, το όνο­μα του δημιουρ­γού, το υλι­κό και τη χρο­νο­λο­γία δημιουργίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο