Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πάμε να τους γαμ.…με, πάμε να τους σκοτώσουμε!»: Να τους χαίρεστε κύριοι Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη τους πραιτωριανούς σας

Ο ρόλος της αστυ­νο­μί­ας ως μηχα­νι­σμός κατα­στο­λής του αστι­κού κρά­τους είναι γνω­στός. Όπως γνω­στά είναι τα έργα και οι ημέ­ρες της αστυ­νο­μί­ας απέ­να­ντι στο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνημα.

Χθες, στη Νέα Σμύρ­νη, ο λαός πήρε άλλη μια «γεύ­ση» του δόγ­μα­τος «νόμος και τάξη» που θέλει να επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη. Οι δυνά­μεις κατα­στο­λής του κ. Χρυ­σο­χοϊ­δη έβα­λαν και πάλι στο στό­χα­στρο τον «εχθρό λαό», ξυλο­κο­πώ­ντας δια­δη­λω­τές, χαστου­κί­ζο­ντας γυναί­κες, πνί­γο­ντας στα χημι­κά μια ολό­κλη­ρη γει­το­νιά της Αθή­νας, τρο­μο­κρα­τώ­ντας και υβρί­ζο­ντας τους πάντες.

Αμέ­τρη­τα τα στιγ­μιό­τυ­πα αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας που κατέ­γρα­ψε ο φακός. Θα στα­θού­με σε ένα απ’ αυτά όπου μια ομά­δα αστυ­νο­μι­κών ενη­με­ρώ­νε­ται για τον τραυ­μα­τι­σμό συνα­δέλ­φου τους και ετοι­μά­ζε­ται να ξεσπά­σει ενά­ντια στους πάντες.

«Πάμε να τους γαμ.…με, πάμε να τους σκο­τώ­σου­με, τελειώ­σα­νε!», φωνά­ζουν αφη­νια­σμέ­νοι οι πραι­τω­ρια­νοί του κ. Χρυ­σο­χοϊ­δη. Αυτοί που υπο­τί­θε­ται εργά­ζο­νται για την… προ­στα­σία του λαού.

Να χαί­ρε­στε τους αλή­τες σας, κύριοι της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης…

Άγρια κατα­στο­λή στη Νέα Σμύρνη

Αστυ­νο­μι­κή βία: Σύμ­φυ­τη με την εξου­σία του κεφαλαίου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο