Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο: Ο Μιχαλολιάκος υπερασπίζεται την ΤΟ Νίκαιας

Με την απο­λο­γία του πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή Πει­ραιά και νυν ανε­ξάρ­τη­του ευρω­βου­λευ­τή Ι. Λαγού, για τα κακουρ­γή­μα­τα της διεύ­θυν­σης εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και της κακουρ­γη­μα­τι­κής οπλο­κα­το­χής για εφο­δια­σμό εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, συνε­χί­ζε­ται σήμε­ρα η δίκη της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής. Ο Λαγός διο­ρί­στη­κε στο Πολι­τι­κό Συμ­βού­λιο από τον αρχη­γό Μιχα­λο­λιά­κο. Επί­σης, με εντο­λή αρχη­γού είχε διο­ρι­στεί εκτός από περι­φε­ρειάρ­χης Πει­ραιά, «υπεύ­θυ­νος της οργά­νω­σης του κινή­μα­τος» πανελ­λα­δι­κά, όπως προ­κύ­πτει από σχε­τι­κό βίντεο από τον σκλη­ρό δίσκο Μιχα­λο­λιά­κου. Ο Λαγός ήταν ακό­μα πρό­ε­δρος του Πει­θαρ­χι­κού Συμ­βου­λί­ου. Εμπλέ­κε­ται και στις τρεις συνεκ­δι­κα­ζό­με­νες υπο­θέ­σεις της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, στη δολο­φο­νία Παύ­λου Φύσ­σα, στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες και στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ στο Πέρα­μα, αλλά και σε πολ­λές από τις συσχε­τι­ζό­με­νες, είτε ως ο περι­φε­ρειάρ­χης που ενορ­χή­στρω­σε και ενέ­κρι­νε τις επι­θέ­σεις είτε ακό­μα και ως αυτουρ­γός όπως π.χ. «Συνερ­γείο», Μελι­γα­λάς, «Αντί­πνοια» κ.ά.

Να σημειω­θεί επί­σης ότι το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο η «ΕΦ.ΣΥΝ.» δημο­σί­ευ­σε ντο­κου­μέ­ντο και ανάρ­τη­σε σχε­τι­κό βίντεο με τα όσα έλε­γε ο αρχη­γός της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής, Ν. Μιχα­λο­λιά­κος, για την ΤΟ της Νίκαιας λίγες μέρες μετά τη δολο­φο­νία Φύσ­σα σε σχε­τι­κή συνέ­ντευ­ξη στον ιδιο­κτή­τη του «Βερ­γί­να TV», Στ. Καλό­γη­ρο. Η εκπο­μπή μετα­δό­θη­κε στις 26/9/2013, δύο μέρες πριν ασκη­θεί η δίω­ξη και συλ­λη­φθούν ο Μιχα­λο­λιά­κος και τα άλλα στε­λέ­χη της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Ο Μιχα­λο­λιά­κος υπε­ρα­σπί­ζε­ται την οργά­νω­ση της Νίκαιας, αρνεί­ται ότι είναι «σκλη­ρο­πυ­ρη­νι­κή», απο­κρού­ει ότι είναι «δυνα­μι­κή» και δια­ψεύ­δει ότι έκλει­σαν τα γρα­φεία της ή ότι κατέ­βη­καν οι πινα­κί­δες της…

Δια­ψεύ­δο­νται έτσι από τον ίδιο τον αρχη­γό τα όσα ακού­στη­καν τις προη­γού­με­νες μέρες από τα στε­λέ­χη της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης στις απο­λο­γί­ες τους αλλά και από κάποιους μάρ­τυ­ρες υπε­ρά­σπι­σης, ότι δήθεν η ηγε­σία έκλει­σε μετά τη δολο­φο­νία Φύσ­σα τα γρα­φεία της Νίκαιας απο­δο­κι­μά­ζο­ντας τη δρά­ση της και «διέ­γρα­ψε» ή «απο­μά­κρυ­νε» την τοπι­κή οργάνωση…

Το σχε­τι­κό απόσπασμα:

Ερώ­τη­ση: Κατε­βά­σα­τε τις ταμπέ­λες της οργά­νω­σης από τα γρα­φεία στη Νίκαια, κύριε Μιχαλολιάκο;
Μιχα­λο­λιά­κος: Οχι, δεν ισχύ­ει κάτι τέτοιο.
Ερώ­τη­ση: Το κλεί­σα­τε το γρα­φείο σας;
Μιχα­λο­λιά­κος: Οχι. Δεν ισχύ­ει κάτι τέτοιο.
Ερώ­τη­ση: Η Νίκαια περι­λαμ­βά­νε­ται στους πιο σκληροπυρηνικούς…
Μιχα­λο­λιά­κος: Οχι, αυτά όλα είναι μυθεύ­μα­τα των δημο­σιο­γρά­φων. [Η Νίκαια] είναι μάλι­στα μια νέα τοπι­κή οργά­νω­ση, η οποία ιδρύ­θη­κε μετά τις εκλογές.
Ερώ­τη­ση: Μα τη χαρα­κτη­ρί­ζουν ως την πλέ­ον δυνα­τή, δυναμική…
Μιχα­λο­λιά­κος: Σας λέω εγώ. Δεν ισχύ­ει αυτό το πράγ­μα. Είναι μια συνή­θης Τοπι­κή Οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται μετα­ξύ άλλων, από τα όσα ακού­στη­καν στη δίκη, ότι ο Πανα­γιώ­τα­ρος στην απο­λο­γία του έκα­νε λόγο για κλεί­σι­μο των γρα­φεί­ων της Νίκαιας με συνο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες από τον Μιχα­λο­λιά­κο, με τη φρά­ση «τους εξα­φα­νί­σα­με», ο Παπ­πάς επί­σης δήλω­σε ότι απο­φα­σί­στη­κε την επό­με­νη μέρα παύ­ση λει­τουρ­γί­ας της ΤΟ Νίκαιας. Από την πλευ­ρά του, ο Μίχος, που έχει απο­χω­ρή­σει, υπο­στή­ρι­ξε ότι είχε ζητή­σει δια­γρα­φές, αλλά δεν εισα­κού­στη­κε. Ενώ ο ίδιος ο πυρη­νάρ­χης της ΤΟ Νίκαιας, Πατέ­λης, στην απο­λο­γία του ανέ­φε­ρε ότι ούτε καν υπέ­στη επί­πλη­ξη από τον αρχη­γό της Χρυ­σής Αυγής: «Το είχαν ανα­γνω­ρί­σει ότι δεν έφται­γε η Τοπι­κή», ανέ­φε­ρε. Οπως επί­σης είπε και για τη σχε­τι­κή τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία που είχε με τον Λαγό στην οποία ο περι­φε­ρειάρ­χης τού λέει «Γιώρ­γο, μένεις». Το σχε­τι­κό ντο­κου­μέ­ντο έχει ακου­στεί στη δια­δι­κα­σία των αναγνωστέων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο