Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραβείο Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve: Νόμπελ ΝΑΙ – εμπάργκο ΟΧΙ!

Στις 14-Οκτ-2020, πραγματοποιήθηκε το Δεύτερο Διαδικτυακό Σεμινάριο της Εκστρατείας Unblock_Cuba_2020 (σταματήστε το εμπάργκο της Κούβας), που φιλοξένησε το ICAP Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 35 εκπρόσωποι από διαφορετικές χώρες.

Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία 🇨🇺 Henry Reeve 🇨🇺 Νόμπελ ΝΑΙ εμπάργκο ΟΧΙ solidaridad icap cuba

Η ελληνική εκστρατεία «Το βραβείο Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve – Νόμπελ Ναι, αποκλεισμός Όχι!» εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή Γιάννη Μηλιό (John Milios), ο οποίος, στις 30-Σεπ-2020, κατέθεσε επίσημα αίτημα στο νορβηγικό ινστιτούτο Nobel για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2021, στην ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve.Gracias Cuba por salvar vidas

✔️  Ο καθηγητής Μηλιός συνέβαλε στο Σεμινάριο με τις ακόλουθες πληροφορίες και προτάσεις

Μιλώ εξ ονόματος της ελληνικής εκστρατείας «Το βραβείο Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve, – Νόμπελ Ναι, αποκλεισμός Όχι!».

Στις 28-Μαρτ-2020 ανοίξαμε μια σελίδα FaceBook για να δημοσιοποιήσουμε την Εκστρατεία «Βραβείο Νόμπελ για την Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve». Ήταν μια πρωτοβουλία του Βελισσάριου Κοσσυβάκη, [Velissarios Kossivakis] ενός παλιού φίλου της Κούβας, την οποία πιθανότατα γνωρίζετε.
Συνδυάσαμε αυτήν την εκστρατεία με το αίτημα να σταματήσει το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα.

Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία 🇨🇺 Henry Reeve 🇨🇺 Νόμπελ ΝΑΙ εμπάργκο ΟΧΙ

Έτσι, από την αρχή, το σύνθημα της Εκστρατείας μας είναι «Embargo Όχι, Νόμπελ ναι»!

Δεν έχουμε δημιουργήσει έναν νέο Οργανισμό Αλληλεγγύης, αλλά μια ανοιχτή Εκστρατεία, η οποία ήταν πολύ επιτυχημένη.

Μέχρι τώρα, περισσότεροι από εκατό χιλιάδες πολίτες έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη Υποστήριξης για την Εκστρατεία μας, η οποία είναι ένας τεράστιος αριθμός, που εκπλήσσει, δεδομένου ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας συνολικά είναι 10,7 εκατομμύρια.
Έτσι, περίπου το ένα τοις εκατό του πληθυσμού υποστηρίζει την Εκστρατεία!

🇨🇺 Η Κούβα ενώνει τους προοδευτικούς πολίτες και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.

20.000 άτομα έχουν καταχωρίσει τα ονόματά τους, τις διευθύνσεις επικοινωνίας κ.λπ., ως μόνιμα μέλη της Εκστρατείας, από τα οποία συγκροτήθηκε Επίτιμη Επιτροπή HC (Honors College) 600 προσωπικοτήτων.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται σχεδόν εκατό καθηγητές Πανεπιστημίου και περισσότεροι από διακόσιοι γνωστοί καλλιτέχνες.

✔️  Επίσης, συγκροτήθηκε Συντονιστικό Συμβούλιο 11 ατόμων, στο οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, ο Βελισσάριος και εγώ.

🔻🔻 Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας υποστηρίζει επισήμως την Εκστρατεία, και τα Μέλη του Κοινοβουλίου και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν υπογράψει Διακήρυξη για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην Ιατρική Μπραγκέν Henry Reeve

Η Επίτιμη Επιτροπή της Εκστρατείας μας μου ανέθεσε το καθήκον, να καταθέσω επίσημα αίτημα στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2021, στην Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve το οποίο και έκανα στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτήν την εκστρατεία για τα επόμενα χρόνια ως εκστρατεία αλληλεγγύης με την Κούβα, χωρίς να γίνουμε οργανισμός ή ένωση, αλλά σε συνεργασία με όλους τους υπάρχοντες οργανισμούς, εθνικούς ή διεθνείς, όπως η ελληνο-κουβανική ένωση φιλίας ή διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως το Συντονισμό Premio Nobel κ.λπ.

Έχουμε σχεδιάσει να διοργανώσουμε μεγάλες εκδηλώσεις Αλληλεγγύης, για την υποστήριξη της εκστρατείας Νόμπελ και κατά του αποκλεισμού σε 40 μεγάλες ελληνικές πόλεις.
Ωστόσο, λόγω της πανδημίας Coronavirus τα καταφέραμε προς το παρόν στην πόλη της Άρτας, η οποία ήταν πολύ επιτυχημένη.
Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε τις υπόλοιπες στο εγγύς μέλλον.

🔻🔻 Συνεργαζόμαστε στενά με την κουβανική πρεσβεία στην Ελλάδα, αλλά και με συνδικάτα και τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα.

Τον Μάιο, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα (ξανα)συζητήσει την άρση του αμερικανικού Embargo εναντίον της Κούβας, θα διοργανώσουμε μια μεγάλη συναυλία ανοιχτού χώρου στην Αθήνα, υποστηριζόμενη και με ζωντανή ροή.
Οι μουσικοί που ακολουθούν την Καμπάνια μας αναμένουν τη συμμετοχή πολυπληθούς κοινού σε αυτήν την εκδήλωση.

Νόμπελ Ειρήνης Κούβα μπριγάδα Χένρι Ριβ ΚΝΕ ΚΝΕ

Το πρωί της ίδιας ημέρας σχεδιάζουμε μια διαδήλωση μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Αθήνα.
Ίσως τέτοιες διαδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε περίπτωση η κίνηση προς τη Βιέννη δεν θα ήταν εύκολη.

Προγραμματίζουμε επίσης την προβολή ταινιών ντοκιμαντέρ για την Κούβα και κατά του εμπάργκο των ΗΠΑ σε διάφορα Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε όλη την Ελλάδα.

Fidel Castro

Τέλος, στις επετείους του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο Ρουζ στις 26-Νοε και του Θριάμβου της Κουβανικής Επανάστασης τον Ιανουάριο του 2021, σκοπεύουμε να διοργανώσουμε μεγάλες εκδηλώσεις, εστιασμένες στην αντι-εμπάργκο εκστρατεία της Κούβας.

|>Πηγή<|


Γιάννης ΜηλιόςJohn Milios,
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας,
Μέλος της Επίτιμης Επιτροπής της Ελληνικής Εκστρατείας «Βραβείο Νόμπελ στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve – Nobel Ναι, Αποκλεισμός Όχι!».