Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραβείο Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve: Νόμπελ ΝΑΙ — εμπάργκο ΟΧΙ!

Στις 14-Οκτ-2020, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το Δεύ­τε­ρο Δια­δι­κτυα­κό Σεμι­νά­ριο της Εκστρα­τεί­ας Unblock_Cuba_2020 (στα­μα­τή­στε το εμπάρ­γκο της Κού­βας), που φιλο­ξέ­νη­σε το ICAP Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos, στο οποίο συμ­με­τεί­χαν περισ­σό­τε­ροι από 35 εκπρό­σω­ποι από δια­φο­ρε­τι­κές χώρες.

Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία 🇨🇺 Henry Reeve 🇨🇺 Νόμπελ ΝΑΙ εμπάργκο ΟΧΙ solidaridad icap cuba

Η ελλη­νι­κή εκστρα­τεία «Το βρα­βείο Νόμπελ στην κου­βα­νι­κή ιατρι­κή ταξιαρ­χία Henry Reeve — Νόμπελ Ναι, απο­κλει­σμός Όχι!» εκπρο­σω­πή­θη­κε από τον καθη­γη­τή Γιάν­νη Μηλιό (John Milios), ο οποί­ος, στις 30-Σεπ-2020, κατέ­θε­σε επί­ση­μα αίτη­μα στο νορ­βη­γι­κό ινστι­τού­το Nobel για το βρα­βείο Νόμπελ Ειρή­νης του 2021, στην ιατρι­κή ταξιαρ­χία Henry Reeve.Gracias Cuba por salvar vidas

✔️  Ο καθη­γη­τής Μηλιός συνέ­βα­λε στο Σεμι­νά­ριο με τις ακό­λου­θες πλη­ρο­φο­ρί­ες και προτάσεις

Μιλώ εξ ονό­μα­τος της ελλη­νι­κής εκστρα­τεί­ας «Το βρα­βείο Νόμπελ στην κου­βα­νι­κή ιατρι­κή ταξιαρ­χία Henry Reeve, — Νόμπελ Ναι, απο­κλει­σμός Όχι!».

Στις 28-Μαρτ-2020 ανοί­ξα­με μια σελί­δα FaceBook για να δημο­σιο­ποι­ή­σου­με την Εκστρα­τεία «Βρα­βείο Νόμπελ για την Ιατρι­κή Ταξιαρ­χία Henry Reeve». Ήταν μια πρω­το­βου­λία του Βελισ­σά­ριου Κοσ­συ­βά­κη, [Velissarios Kossivakis] ενός παλιού φίλου της Κού­βας, την οποία πιθα­νό­τα­τα γνωρίζετε.
Συν­δυά­σα­με αυτήν την εκστρα­τεία με το αίτη­μα να στα­μα­τή­σει το εμπάρ­γκο των ΗΠΑ στην Κού­βα.

Νόμπελ στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία 🇨🇺 Henry Reeve 🇨🇺 Νόμπελ ΝΑΙ εμπάργκο ΟΧΙ

Έτσι, από την αρχή, το σύν­θη­μα της Εκστρα­τεί­ας μας είναι «Embargo Όχι, Νόμπελ ναι»!

Δεν έχου­με δημιουρ­γή­σει έναν νέο Οργα­νι­σμό Αλλη­λεγ­γύ­ης, αλλά μια ανοι­χτή Εκστρα­τεία, η οποία ήταν πολύ επιτυχημένη.

Μέχρι τώρα, περισ­σό­τε­ροι από εκα­τό χιλιά­δες πολί­τες έχουν υπο­γρά­ψει τη Δια­κή­ρυ­ξη Υπο­στή­ρι­ξης για την Εκστρα­τεία μας, η οποία είναι ένας τερά­στιος αριθ­μός, που εκπλήσ­σει, δεδο­μέ­νου ότι ο πλη­θυ­σμός της Ελλά­δας συνο­λι­κά είναι 10,7 εκατομμύρια.
Έτσι, περί­που το ένα τοις εκα­τό του πλη­θυ­σμού υπο­στη­ρί­ζει την Εκστρατεία!

🇨🇺 Η Κούβα ενώνει τους προοδευτικούς πολίτες και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.

20.000 άτο­μα έχουν κατα­χω­ρί­σει τα ονό­μα­τά τους, τις διευ­θύν­σεις επι­κοι­νω­νί­ας κ.λπ., ως μόνι­μα μέλη της Εκστρα­τεί­ας, από τα οποία συγκρο­τή­θη­κε Επί­τι­μη Επι­τρο­πή HC (Honors College) 600 προ­σω­πι­κο­τή­των.
Σε αυτήν περι­λαμ­βά­νο­νται σχε­δόν εκα­τό καθη­γη­τές Πανε­πι­στη­μί­ου και περισ­σό­τε­ροι από δια­κό­σιοι γνω­στοί καλ­λι­τέ­χνες.

✔️  Επί­σης, συγκρο­τή­θη­κε Συντο­νι­στι­κό Συμ­βού­λιο 11 ατό­μων, στο οποίο ανή­κουν, μετα­ξύ άλλων, ο Βελισ­σά­ριος και εγώ.

🔻🔻 Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Ελλά­δας υπο­στη­ρί­ζει επι­σή­μως την Εκστρα­τεία, και τα Μέλη του Κοι­νο­βου­λί­ου και τα Μέλη του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου έχουν υπο­γρά­ψει Δια­κή­ρυ­ξη για το Βρα­βείο Νόμπελ Ειρή­νης στην Ιατρι­κή Μπρα­γκέν Henry Reeve

Η Επί­τι­μη Επι­τρο­πή της Εκστρα­τεί­ας μας μου ανέ­θε­σε το καθή­κον, να κατα­θέ­σω επί­ση­μα αίτη­μα στο Νορ­βη­γι­κό Ινστι­τού­το Νόμπελ για το Βρα­βείο Νόμπελ Ειρή­νης του 2021, στην Ιατρι­κή Ταξιαρ­χία Henry Reeve το οποίο και έκα­να στις 30 Σεπτεμ­βρί­ου 2020.

Θέλου­με να συνε­χί­σου­με αυτήν την εκστρα­τεία για τα επό­με­να χρό­νια ως εκστρα­τεία αλλη­λεγ­γύ­ης με την Κού­βα, χωρίς να γίνου­με οργα­νι­σμός ή ένω­ση, αλλά σε συνερ­γα­σία με όλους τους υπάρ­χο­ντες οργα­νι­σμούς, εθνι­κούς ή διε­θνείς, όπως η ελλη­νο-κου­βα­νι­κή ένω­ση φιλί­ας ή διε­θνείς πρω­το­βου­λί­ες, όπως το Συντο­νι­σμό Premio Nobel κ.λπ.

Έχου­με σχε­διά­σει να διορ­γα­νώ­σου­με μεγά­λες εκδη­λώ­σεις Αλλη­λεγ­γύ­ης, για την υπο­στή­ρι­ξη της εκστρα­τεί­ας Νόμπελ και κατά του απο­κλει­σμού σε 40 μεγά­λες ελλη­νι­κές πόλεις.
Ωστό­σο, λόγω της παν­δη­μί­ας Coronavirus τα κατα­φέ­ρα­με προς το παρόν στην πόλη της Άρτας, η οποία ήταν πολύ επιτυχημένη.
Ελπί­ζου­με να είμα­στε σε θέση να πραγ­μα­το­ποι­ή­σου­με τις υπό­λοι­πες στο εγγύς μέλλον.

🔻🔻 Συνεργαζόμαστε στενά με την κουβανική πρεσβεία στην Ελλάδα, αλλά και με συνδικάτα και τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα.

Τον Μάιο, όταν η Γενι­κή Συνέ­λευ­ση των Ηνω­μέ­νων Εθνών θα (ξανα)συζητήσει την άρση του αμε­ρι­κα­νι­κού Embargo ενα­ντί­ον της Κού­βας, θα διορ­γα­νώ­σου­με μια μεγά­λη συναυ­λία ανοι­χτού χώρου στην Αθή­να, υπο­στη­ρι­ζό­με­νη και με ζωντα­νή ροή.
Οι μου­σι­κοί που ακο­λου­θούν την Καμπά­νια μας ανα­μέ­νουν τη συμ­με­το­χή πολυ­πλη­θούς κοι­νού σε αυτήν την εκδήλωση.

Νόμπελ Ειρήνης Κούβα μπριγάδα Χένρι Ριβ ΚΝΕ ΚΝΕ

Το πρωί της ίδιας ημέ­ρας σχε­διά­ζου­με μια δια­δή­λω­ση μπρο­στά στο Ελλη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο στην Αθήνα.
Ίσως τέτοιες δια­δη­λώ­σεις μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν και σε άλλες ευρω­παϊ­κές πρω­τεύ­ου­σες, σε περί­πτω­ση η κίνη­ση προς τη Βιέν­νη δεν θα ήταν εύκολη.

Προ­γραμ­μα­τί­ζου­με επί­σης την προ­βο­λή ται­νιών ντο­κι­μα­ντέρ για την Κού­βα και κατά του εμπάρ­γκο των ΗΠΑ σε διά­φο­ρα Φεστι­βάλ Κινη­μα­το­γρά­φου σε όλη την Ελλάδα.

Fidel Castro

Τέλος, στις επε­τεί­ους του θανά­του του Φιντέλ Κάστρο Ρουζ στις 26-Νοε και του Θριάμ­βου της Κου­βα­νι­κής Επα­νά­στα­σης τον Ιανουά­ριο του 2021, σκο­πεύ­ου­με να διορ­γα­νώ­σου­με μεγά­λες εκδη­λώ­σεις, εστια­σμέ­νες στην αντι-εμπάρ­γκο εκστρα­τεία της Κούβας.

|>Πηγή<|


Γιάν­νης Μηλιός -John Milios,
Καθη­γη­τής Πολι­τι­κής Οικονομίας,
Μέλος της Επί­τι­μης Επι­τρο­πής της Ελλη­νι­κής Εκστρα­τεί­ας «Βρα­βείο Νόμπελ στην Κου­βα­νι­κή Ιατρι­κή Ταξιαρ­χία Henry Reeve — Nobel Ναι, Απο­κλει­σμός Όχι!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο